FARSUND: Det var ved Storstemmen i Vanse i Farsund at den nå 39 år gamle jegeren skjøt en elghund som stod og rev og slet i elgen som han hadde felt en time tidligere.

Les også: Skjøt elghund — trodde det var rev

I Lister tingrett forklarte jegeren at han trodde dyret var en rev eller grevling og at han nærmest skjøt i selvforsvar. Den drepte elghunden tilhørte Erik Skogen fra Mandal, som hadde lånt bort hunden til sin bror som benyttet den i jaktlaget i naboterrenget. Hunden var merket og utstyrt med sender for radiopeiling.

Hundeeier Erik Skogen fra Mandal mener at en som ikke ser forskjell på en hund og en rev ikke har noe som helst å gjøre på jakt å gjøre. Lister tingrett fradømte også farsundsmannen retten til å drive jakt med våpen i to år fra hundedrapet skjedde.

Erik Skogen som krevde opptil 132.000 kroner i erstatning for hunden sin, og viste til at det hadde kostet mye å lære den opp og at han nå ville gå glipp av salgsinntekter for et valpekull. Retten fant imidlertid erstatningskravet altfor høyt, og viste til at tilsvarende hunder er til salgs for 20.000 kroner på internett.

Retten dømte 39-åringen til å betale 15.000 kroner i bot, 20.000 kroner i erstatning og 10.000 kroner i saksomkostninger.

39-åringen er ikke straffedømt tidligere, og retten fant det ved straffeutmålingen noe formildende at saken i ettertid ble en stor belastning blant annet ved at han ble utsatt for trusler. At saken også har fått stor medieomtale la ikke retten vekt på.