KRISTIANSAND: Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt blant annet for fyllekjøring. 41-åringen kjørte lørdag 29. september i fjor inn i en annen bil i Hellemyrbakken, noe som førte til at bilene fikk materielle skader. Halvannen time etterpå hadde han 2,41 i promille. Han hadde heller ikke førerkort.

41-åringen er også dømt for et annet tilfelle av promillekjøring, den gangen viste utåndingsprøven at han hadde 0,74 i promille.

I fjor høst kjørte han enda en gang bil uten førerkort, denne gangen i Setesdalsveien. Han er også dømt for bilkjøring uten førerkort to ganger i år.

En av gangene han ble stoppet av politiet oppga han et annet fornavn enn sitt eget, og dømmes derfor også for å ha oppgitt falskt navn.

Mannen slipper unna med betinget fengsel i 75 dager, og må betale en bot på 20.000 kroner. Vanligvis straffes kjøring i ruspåvirket tilstand med ubetinget fengsel, men siden mannen i mange år har søkt behandling for sitt alkoholproblem, og også ønsker å gjennomføre et promilleprogram, mente retten at betinget fengsel var passende.

Kristiansanderen er tidligere dømt fire ganger for å ha kjørt bil i påvirket tilstand og to ganger for å ha kjørt uten førerkort.