FARSUND/KVITESEID: Mannen ble funnet død 9. august i en kanal mellom Vråvatn og Nisser i Vrådal, som ligger i Kviteseid kommune. Ifølge politiet tyder alt på at mannen druknet uten at noe kriminelt har skjedd. Nå går politiet ut med mannens navn i et siste håp om at noen har nye opplysninger om mannen, skriver Varden.

— Vi har gjort store anstrengelser for å finne pårørende. Den norske ambassaden i Bangladesh har oppsøkt byer som han oppga i asylsøknaden at han hadde slektninger i. De fant verken personene han oppga eller noen som kjente dem, sier lensmann Geir Kjartan Lid ved Kviteseid lensmannskontor til fvn.no.

Somir Saha bodde ved asylmottaket i Farsund. Han skal ha sagt at han skulle på en liten ferie før han dro. Politiet har to ledetråer etter mannen etter at han dro fra Farsund.

— Siste gang han brukte bankkortet var 1. august i Kristiansand. Etter det tyder alt på at han har reist derfra og opp til Vrådal. Av reiser har vi kun vært i stand til å avklare at han tok drosje fra Nissedal til Vrådal like etter 1. august. Vi har snakket med drosjesjåføren som var helt sikker på at det var han, sier Lid.

Lensmannen sier at den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 25-åringen har ligget i vannet i fem til syv dager. Dermed regner politiet med at han dro rett til stedet han ble funnet på etter taxituren.

— Det er ingen observasjoner av ham i Vrådal, sier Lid.

Nå blir avdøde sendt til Farsund der kommunen får ansvaret for å få stedt Saha til hvile. Politiets ser saken som så å si avsluttet.

— Jeg ser ikke for meg at vi kommer noe lenger enn det vi har å jobbe med nå. Men hvis det kommer nye opplysninger, vil vi selvsagt undersøke de, sier Geir Kjartan Lid, som legger til at politiet fortsatt venter på den endelige obduksjonsrapporten.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med ledelsen ved asylmottaket i Farsund i kveld.