Kristiansand: Erik Frøysnes (35) er kjent som en relativt stor aktør innen utleie av hybler i Kristiansand.

Han har nektet å vedta politiets forelegg på 50.000 kroner for ulovlig boligutleie. Dermed må han møte i Kristiansand tingrett 11. februar neste år.

Forelegget er på 50.000 under forutsetning av at det vedtas. Dersom det ikke vedtas faller strafferabatten bort, og Frøysnes risikerer et forelegg på 60.000 kroner.

– Jeg ble lille julaften kjent med at saken er berammet til hovedforhandling i tingretten. Vi merker oss at forelegget er gitt til Frøysnes som styreleder i Lundskråga Eiendom AS. Dette selskapet har ikke Frøysnes noen eierinteresser i. Uten å ha gått dypt inn i saken, vil nok spørsmålet om foretaksstraff være aktuelt å se nærmere på i stedet for å bøtelegge styrelederen, sier Advokat Thor-Erik Andersen er forsvarer for Frøysnes.

Ifølge forelegget, som nå har endret status til tiltalebeslutning, har Frøysnes som styreleder i Lundskråga Eiendom AS brukt, eller latt bruke bygg, i strid med godkjennelse ut fra bestemmelsene i plan— og bygningsloven.

I gjerningsbeskrivelsen for forelegget heter det at «i perioden 1. februar til 24. mars 2010 i Torridalsveien 50 i Kristiansand, som styreleder i Lundskråga Eiendom AS, lot han tre leietakere bruke en leilighet i kjeller og to leiligheter på loftet til beboelse. Ved godkjennelse av Kristiansand kommune 3. november 1936 var kjelleren godkjent bruk til «vaskerum, mat og vedrum», og loftet til «tørkerum og klesboder». Det var ikke søkt om bruksendring».