GRIMSTAD: De involverte i slagsmålet var gutter i alderen 15 til 16 år. Basketaket skal ha oppstått mellom to grupper, den ene bestående av afghanere, den andre av somaliere, på et privat mottak i Grimstad, drevet av stiftelsen LINK. Politiet fikk meldingen om hendelsen klokken 13.19. — Det skal ha begynt med en intern krangel inne i matsalen. Hva som er årsaken vet vi ikke så mye om. Det roet seg fort ned etter at patruljen ankom stedet, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Ifølge Lauvnes skal slåssingen stort sett ha bestått i kasting av kniver og gafler. Hvor mange som var involvert er uklart.

— Det var et par stykker som skal ha vært de mest aktive. Det kommer til å bli gjennomført noen samtaler i ettertid. Foreløpig vet vi ikke som mye om hva som har skjedd, sier Lauvnes.

Ifølge NTB skal 28 personer ha vært involvert i slagsmålet. Det bor totalt 30 personer ved mottaket. Nestleder ved asylmottaket på Egra, Leif Theodor Moen, sier til NRK at det var kun tre personer som var direkte involvert.

— Slik vi har oppfatta det har det vært en mindre uoverenstemmelse mellom to beboere, noe som resulterte i et slagsmål de to imellom. Så har det senere vært involvert en beboer til, sier Moen til NRK.

Ingen ble skadet som en følge av tumultene.