KRISTIANSAND: "Kildevann uten kjærlighet" er slagordet gruppen av et titalls lokale anleggsfirmaer har tatt i bruk når de nå ønsker å ta opp kampen mot CB. Sammen ønsker de å gjøre hele jobben for CB, og prisen for bryggeriet skal ikke bli mer enn panten av noen kasser tomflasker.

Se video: Nytt liv i CB-kilden?

– Vi vil få tilbake vannet og håper at resten av næringslivet vil bidra for å sikre tilbudet for lang tid framover. Jo flere som bidrar, jo bedre blir det, sier daglig leder i Anleggspartner Sør, Bjørn Øyvind Tønnessen.

Vil gjøre alt

Til Fædrelandsvennen forteller gruppa at de tar på seg jobben med å legge kabel fra kilden og fram til fontenen. De tar videre på seg jobben med å legge varmekabel i installasjonen slik at det blir mulig å drive fontenen hele året.

Initiativtaker Jørn Heimstad designet installasjonen for ti år siden og er talsmann for gruppa som nå er trommet sammen. Han håper at andre aktører i næringslivet som kan bidra for å sikre kildevann i fontenen tar kontakt.

– Vi har tatt CB på alvor når de sier at de ikke har råd til å skifte rørene. Vi vil nå bidra til å skaffe nye rør. Man tar ikke en gave fra befolkningen slik, sier Heimstad.

Fabrikksjef Øystein Føreland ved CB i Kristiansand sa tidligere denne uken at de var nødt å legge doble, rustfrie stålrør for at det skulle være mulig å gjenåpne kilden. Prislappen var en halv million kroner, men det mener entreprenørene ikke stemmer.

Daglig leder Kjell Arne Eide i Zecon Entreprenør hevder at vanlige rør skal fungere meget godt.

– Påstandene deres høres veldig merkelige ut. Rør i vanlige hus er sertifisert for 50 år. Det renner jo vann jevnt gjennom fontenen, så det vil jo ikke gro igjen heller, sier Jon Atle Tigerstedt i ITP.

Utsatte interpellasjon

Onsdag skulle bystyret behandle en interpellasjon fra Demokratene om kildevannet fra CB-kilden. På grunn andre saker som tok mye tid, så ble saken ikke behandlet.

Ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen, mener ikke at det er aktuelt at kommunen tar initiativ til samtaler med CB om fontenen ved bryggeriet.

– Det er ikke aktuelt for kommunen å blande seg inn. Fontenen har vært en flott gave til byens befolkning, men det er ikke kommunens oppgave å ta initiativ. Det må bryggeriet gjøre selv, sier ordfører Per Sigurd Sørensen til fvn.no.

Hypotetisk forslag

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med ledelsen i Hansa Borg fredag ettermiddag. Fabrikksjef Føreland sa tidligere denne uka at det vil bli et hypotetisk spørsmål om fontenen åpnes selv om nødvendige midler skulle bli gjort tilgjengelig.

Siden installasjonen, som heter ”Kildevann”, ble satt opp for ti år siden har navnet hengt på et skilt ved installasjonen. Onsdag hengte skiltet ved installasjonen, men siden da er skiltet blitt skrudd ned.

– Skiltet med ”Kildevann” vil jeg ha opp igjen. Det er jo navnet på installasjonen, sier Heimstad.