Hva mener du? Si din mening nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Det ble i dag kjent at Frelsesarmeen skal ta i mot penger fra stripperen Julianna Skartland. Ifølge Adresseavisen har stripperen Frelsesarmeens velsignelse når hun kaster klærne for armeens gatebarnprosjekt i Brasil. Hun skal ha lagt ut et tilbud om middag og privat strippeshow på nettstedet QXL.no. Minstepris for helaftenen er 1.500 kroner og byder må være minst 20 år.

Kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen sa tidligere i dag til Aftenposten at det var greit å ta imot penger fra stripperen. Lokalt er ikke armeen like begeistret.

Vanskelig — Dette kom litt bardus på, og jeg har ikke tenkt veldig nøye over dette. Helt personlig synes jeg det er vanskelig å samle inn penger på denne måten. Ifølge en intern mail vi har fått var det hun som tok kontakt med oss. Hun ville gi penger til gatebarna i Brasil, og det sa vi ja til. Vi pleier ikke å spørre hvordan pengene er samlet inn, men jeg innrømmer at dette ble litt vanskelig, sier Ida Karin Eide, korpsleder for Frelsesarmeen i Kristiansand, til fvn.no.

Hun sier at Frelsesarmeen ikke visste hvem Skartland var, hva hun drev med eller hvordan pengene ville bli samlet inn. Hun sier også at Frelsesarmeen har blitt stilt overfor en utfordrende sak, men at Frelsesarmeen sentralt har bestemt å si ja til dette.

Ikke positiv til stripping - Det som gjør denne saken vanskelig, er at det forventes at vi skal være positive til de som gir oss penger siden vi tar imot pengene. Dette handler også om hva slags moral vi legger til grunn, og jeg er ikke positiv til stripping. Samtidig vil jeg si at Frelsesarmeen ikke anbefaler verken stripping eller gambling, sier Eide.

- Ifølge Aftenposten sier kommunikasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen at så lenge det ikke foreligger mistanke om at penger de mottar har kommet inn via ulovligheter, ser de ingen grunn til å takke nei til gaver. Er du enig i dette?

— Det kan jeg ikke svare på. Vi respekterer det de går ut med i pressen, men personlig synes jeg dette blir vanskelig, gjentar Eide.

Hun har jobbet på Frelsesarmeens hovedkontor i fem år, og hun kan ikke huske at armeen har tatt i mot penger på en lignende måte tidligere.

Stripping dårlig ting Ida Karin Eide er korpsleder sammen med sin mann Gunnar Eide. Han synes heller ikke ideen til Skartland er særlig god.

— Jeg synes stripping er en dårlig ting. Det handler om mye, blant annet om hvordan vi bruker kroppen vår og hvordan vi er skapt av Gud. Jeg synes derfor ikke noe om stripping selv, sier han til fvn.no.

- Julianna Skartland oppfordrer også andre strippere til å gjøre noe lignende for å gi penger til Frelsesarmeen. Håper du dere får flere slike penger?

— Da lurer jeg på motivet. Er det for å samle inn penger til gatebarn eller er det for å strippe. Jeg synes som sagt dette er vanskelig, og jeg synes det blir enda vanskeligere hvis vi får flere slike penger. Samtidig må vi jo respektere de som gir penger, og det er et dilemma, sier Ida Karin Eide.

Krasj - Dette går også på krasj med det vi står for moralsk, sier hun.

- Ville du gjerne vært foruten denne saken?

— I min tanke hadde det vært lettere ja, sier Eide.

I fjor sommer sjokkerte Skartland sørlendinger da hun sammen med en annen innleid stripper simulerte oralsex på scenen under Kvinesdal Rock Festival.