KRISTIANSAND: Løvebabyene er bare noen timer gamle, og administrerende direktør Per Arnstein Aamot kan fortelle at alt står bra til med mor og barn.

Se de første videobildene av løveungene!

Bildeserie: Slik ser de ut

Har du forslag til hva løveungene bør hete? Send ditt forslag til nyheter@fvn.no.

— Sera er nå skilt av fra de andre løvene. Hun er veldig rolig, og alt ser tilsynelatende bra ut, sier han til fvn.no.

Like før klokken 18.30 oppdaget dyrepasserne ved Dyreparken at Sera har fått ytterligere en baby. I hele dag har denne babyen vært skjult bak et tre.

Gjemmer seg bort

Hunnløven skal ha gjemt seg bort inne i løvehuset sammen med de små. Derfor har det foreløpig ikke lykkes dyrepasserne å se hvilket kjønn det er på løvebabyene.

Ifølge Aamot er dyrepasserne fornøyd med hvordan fødselen skjedde.

— Vi vet foreløpig lite, siden det er så kort tid siden fødselen skjedde. Alt kan jo skje, men det ser bra ut foreløpig, sier han.

Nye attraksjoner

Også ved juletider var den ti år gamle hunnløven drektig. Men da fristen gikk ut 120 dager etter parringen, ble det klart at hun ikke fikk avkom. Nå har imidlertid Dyreparken fått to nye turistattraksjoner.

— Det er klart at vi har ventet lenge på denne dagen. Det er viktig for løvene for å styrke båndene, så dette er jo fantastisk. Vi har ventet så lenge og alt er bare kjempegøy nå, sier leder for dyreavdelingen ved Dyreparken, Rolf Arne Ølberg til fvn.no.

Og det kan bli flere. Anlegget, som Sera til nå har delt med halvbrødrene Aslan (3) og Aragon (3), samt den andre hunnen Kila (6), er nemlig godkjent for 12 stykker.

— Vi følger de på avstand nå. Det viktigste nå er å se at de drikker melk og at moren viser omsorg for de, forteller Ølberg.

Feirer med vann

Ølberg forteller at han ikke har kommet så langt at han fått tenkt på hvordan de nye løveungene skal feires, men bekrefter at en skikkelig feiring kunne vært på sin plass.

— Akkurat nå feirer jeg med flaske vann, jeg har vært i løvehuset i hele dag og bare kikka på de, forteller han.

Dagens fødsel er historisk. Aldri før er nemlig løvebabyer blitt født i Norge.

Se de første videobildene av løveungene!

Bildeserie: Slik ser de ut Har du forslag til hva løveungene bør hete? Send ditt forslag til nyheter@fvn.no.

(Foto: Kristiansand dyrepark)