VENNESLA: — Jeg begynte på labben 1. august 1956. Jeg var 15 år gammel og bedriften seks, forteller Alf Vennesland (67).

Ved månedsskiftet mars/april i år pensjonerte han seg fra Huntonit i Vennesla, det tidligere Norsk Wallboard eller «Wallboard-en» på folkemunne. Noen få måneder til, så hadde det blitt 52 år hos samme arbeidsgiver.

Trivsel

  • Om jeg har trivdes? Hadde jeg vært her så lenge hvis ikke? Her har vi et flott arbeidsmiljø og ingen klasseskille - sjefene snakker med alle, forklarer den nypensjonerte veteranen.

I ungdommen var Alf Vennesland aktiv fotballspiller på høyt nivå. Midtbane- og forsvarsspillerens klubb var Vindbjart, men han var også fast på kretslaget og hadde en periode i Skeid - en av Norges aller beste klubber den gang.

— Hadde han vært ung i dag, hadde han ikke begynt hos Huntonit. Han hadde blitt proffspiller, mener fabrikksjef Henning Nielsen.

Da Alf Vennesland kom fra framhaldsskolen i 1956, var jobben å løpe rundt i bedriften for å hente analyseprøver. - I 1959 flyttet jeg over til lageret og ble der siden. På lageret fikk jeg kjøre truck, stor stas for en unggutt. Ja, og så ble det litt på kontoret, minnes Vennesland.

I 1985 rykket han opp til lagerformann, en jobb han hadde til han gikk av.

Underveis har han sett store endringer.

— Da jeg kom til lageret, hadde vi en pakkegjeng på 12 mann og en lastegjeng på seks. Eneste produkt var brune huntonittplater. I dag er pakking og lasting automatisert og vi selger et bredt spekter av malte, strukturerte plater.

Vekst

Fabrikksjef Henning Nielsen har selv bak seg 34 år i Huntonit, hvor han begynte som elektriker. - I dag kjører fire skift uka igjennom og har 220 ansatte. For ti år siden hadde vi 130-140 ansatte og omsatte for 130 millioner kroner. I år blir det 500 millioner, forteller Nielsen.

— En god historie fra 52 år?

— Ååå, det er ikke lett, sånn på sparket. La meg se{hellip} Jo, jeg husker en gang noen la ei dau rotte på produksjonsbåndet. Da den hadde vært gjennom alle pressene, var den nesten en kvadratmeter stor!