KRISTIANSAND: Flere norske flyplasser er i søkelyset når det svenske selskapet vurderer å ta opp konkurransen med SAS og Norwegian.

– Planene er på et veldig basic stadium. Vi var i Kristiansand i fjor for å se litt og holder på å analysere fremtiden, forteller direktør i flyselskapet Daniel Långsten, til fvn.no.

Haugesund, Ålesund og Molde skal ifølge rbnett.no være blant de andre flyplassene som selskapet vurderer for sine nye ruter.

Satser på forretningsmarkedet.

Ifølge selskapets nettsider satser selskapet på å dele eierskapet med lokale investorer og satser på forretningssegmentet. Flyselskapet står blant annet bak det svenske selskapene Gotlandsflyg og Direktflyg.

– Vi har ingen helt konkrete planer for Kristiansand så langt, men vi jobber videre med planene, sier Långsten.

– Vi har hatt møter med konstellasjonen rundt Gottlandsfly og Wings of Europe. Det har vært korte møter for å orientere om status rundt Kjevik, men ikke mer konkret enn det, sier lufthavnsjef Thomas Langeland i Avinor på Kjevik.

Flyr med flere flytyper.

Selskapet flyr med maskiner fra SAAB, Fokker og ATR. Fokker 50-maskiner flyr i dag mellom Bergen, Stavanger og Kristiansand, mens Fokker 70-maskiner betjener ruten mellom Kristiansand og Amsterdam.

– Fly med 50-70 seter kan være aktuelt, sier flydirektøren.