OSLO: — Jeg synes det er et interessant initiativ, sier Kleppa, som møtte en delegasjon fra Aust- og Vest-Agder i kommunaldepartementet i formiddag. De kom inn til hovedstaden for å drøfte sammenslåingen av agderfylkene med statsråden.

Agder i 2011

På forhånd hadde de sendt en rekke spørsmål de ville ha svar på, blant annet hva statsråden tenker om sammenslåing og når det kan bli realistisk.

— Jeg satser på at vi er ett agderfylke til kommune- og fylkestingsvalget i 2011, sier en optimistisk Thore Westermoen, fylkesordfører i Vest-Agder

— Vi skal ikke forsinke prosessen, så tidspunktet er opp til den fremdrift de selv velger. Jeg skal ikke si at 2011 ikke er realistisk, sier Kleppa.

Fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden, er mer tilbakeholden enn Westermoen.

— Nå skal dette først avgjøres i fylkestinget i april. Vi er ikke noe mer enige enn at dette er en prosess som nå går, sier Øygarden.

Stortingsrepresentanten

Det ble også klart under møtet at med ett agderfylke blir det også en fylkesmann, ikke to.

I tilegg har det vært stilt spørsmål ved om et samlet Agder vil miste en stortingsrepresentant.

— Jeg forstår godt at de stiller det spørsmålet. Det vil oppleves urimelig at de får en færre stortingsrepresentant. Vi har varslet en nærmere gransking i forbindelse med dette, sier hun.

Kleppa var klar på at det er mye å hente på sammenslåing effektiviseringsmessig. Hun kunne likevel ikke svare på hva de kan vente seg av økonomisk støtte.

— Det må vi komme tilbake til. Vi skal gjøre vår del av denne jobben, men både fremdriften og vedtakene hviler nå på innbyggerne og de folkevalgte i Aust- og Vest-Agder, sier Kleppa.