Les hele saken og skriv din mening om saken der en journalist ble bortvist fra ulykkesstedet i Lyngdal søndag kveld her!

Nå har styret i journalistlaget sendt brev til politimester Bjørn Hareide.

Agder Journalistlag ber politiet om å innse at journalister faktisk har noe på ulykkessted å gjøre, og skriver at det er svært alvorlig og kritikkverdig at politiet beslaglegger fotografens arbeidsredskap.

Her kan du lese hele brevet:

"Arendal 12.2.2007

Politiet i Agder

v/ politimester Bjørn Hareide

Agder Journalistlag reagerer sterkt på måten politiet opptrådte på i forbindelse med ulykken i Lyngdal 11. februar. Journalist Jarle R. Martinsen fra Fædrelandsvennen ble bortvist, samtidig som politiet beslagla fotoapparatet hans.

Journalister har en viktig jobb å gjøre på et ulykkessted.

Ulykkesreportasjer er en viktig nyhet. Den varsler om hva som har skjedd, og hvorfor ulykker inntreffer. Det er i høyeste grad i allmennhetens interesse å få vite hvordan og hvorfor trafikkulykker skjer. Ulykkesbelastningen på sørlandsveiene er et stort samfunnsproblem, noe distriktets medier har vist gjennom større reportasjer, og de mange aktuelle rapportene fra ulykker.

Beskrivelser og fotografier fra stedet hører naturlig med i dette bildet.

Å være reporter på et ulykkessted kan være belastende. I tillegg til de sterke inntrykkene alle som jobber rundt en ulykke får, opplever journalister ofte at de er uønsket på stedet. Det kan være svært tungt.

Agder Journalistlag ber om at politiet innser at vi faktisk har noe der å gjøre. Det er et redaksjonelt ansvar å vurdere hvilke motiver som skal fotograferes, og hvilke bilder som skal brukes. Politiet bør ikke gjøre journalistenes jobb verre enn den allerede er på et ulykkessted.

Journalistlaget mener det er svært alvorlig og kritikkverdig at politiet beslaglegger fotografens arbeidsredskap."