KRISTIANSAND: — Ja, det er krystallklart. Foreldrene tar den avgjørelsen i dag, og det er helt klart akseptabelt å holde barna hjemme på en dag som denne, sier Jan Ivar Fosslie, rektor ved Lovisenlund skole.

Fædrelandsvennen har tatt en ringerunde til skoler i Kristiansand i dag, og de er av samme oppfatning. I dag er det foreldrene som bestemmer om barna skal på skolen.

— Vi fikk allerede i går telefoner om skolen skulle være åpen i dag. Det er ikke kommet noen skolebusser enda, fortetter Fosslie.

På Kringsjå skole var rektoren ute for å se om det kom skolebusser.

— Ja, han står nede ved veien nå og venter. Men vi vet at bussen som tar med barn fra den østre delen her ute ikke kommer. Så de barna blir hjemme. Hvis ikke de går på ski da, sier sekretær ved skolen, Karen Jacobsen.

— Men det er helt akseptabelt i dag at barna ikke kommer. Foreldrene velger. Vi ringer opp de som ikke har kommet bare for å få litt kontroll, fortsetter Jacobsen, som sier dette minner henne om gamle dager.

På Justvik, Oddermarka, og Hellemyr kommer det også inn telefoner fra foreldre. Og de får samme beskjeden om at foreldrene kan avgjøre i dag.

Flere skoler i Aust-Agder har i dag valgt å holde stengt.