LILLESAND/GRIMSTAD: Folk har sittet i timevis inne i bilene og bussene, og nå går det på helsa løs.

Soldat Fredrik Thomassen fra Nedenes var på vei hjem på permisjon da han ble sittende fast på veien. Etter å ha sittet bom fast siden klokken 15.00 i går, valgte han å bidra med å hjelpe andre folk i køen. Han meldte seg frivillig til å dele ut vann og sjokolade til passasjerene torsdag. Thomassen er til vanlig stasjonert ved Kjevik Lufthavn.

1000 personer satt tidligere i dag innesperret på E18. Det var John Dalen, operasjonsleder i Kristiansand Røde Kors som oppga dette tallet, når Fædrelandsvennen spurte hvor dramatisk situasjonen var.

­ Veldig dramatisk, vi har jobbet i hele natt – sammen med politi, sivilforsvar og annet redningspersonell, fortalte John Dalen, operasjonsleder i Kristiansand Røde Kors.

Han har aldri vært med på liknende, men mener situasjonen kunne vært avverget.

— Alt handler om ressurser. Veivesenet har tydeligvis ikke nok brøytepersonell. På fjelloverganger kjører trailere hele året med dårlige dekk, men her sør ender det i kaos. Det må ha noe med veivedlikeholdet å gjøre, opplyste Dalen, som selv jobber med veibygging.

­ Nå må vi konsentrere oss om å ordne opp, men det er helt klart at denne saken bør få etterspill. Noen må gå virkelig inn å se på om beredskapen i veivesenet er god nok. Flere steder på E 18 har det vært over en halv meter snø, sa Røde Kors- mannen.

Politiet møtte også problemer i forbindelse med oppryddingen på E 18. En av patruljene fra Kristiansand, som skulle kjøre strekningen mot Lillesand, meldte at det var full stopp på E 18 på Vallesverd ved avkjøringen til Bjelland. Her stod det vogntog ved siden av hverandre i veibanen som sperrer for politiet, samtidig som det også stod trailere på tvers i veien.