KRISTIANSAND: Ved 23-tiden onsdag kveld fikk en trailersjåfør sleng på bilen sin, og det forårsaket en trafikkulykke på E 39 i Kristiansand, mellom Hannevika og Rigetjønn. Vogntoget traff en personbil som kjørte vestover og denne bilen fikk en del materielle skader.

— Jeg kom kjørende rundt svingen etter påkjøringen fra Rigetjønn, og oppdaget veiarbeid og kø, forteller sjåføren (24) av vogntoget på telefon til fvn.no.

Vogntoget skal da ha holdt en fart på rundt 80 kilometer i timen.

- Manglende veimerking

Ifølge sjåføren var det sparsomt med advarselsskilt om det pågående veiarbeidet, og køen med biler kom brått på.

— Jeg låser hjulene på vogntoget, og holder på å gå rett i rekka med biler, og begynner unnamanøveren, forteller han.

Hengeren kommer over i feil kjørefelt, og sjåføren forteller at han "ble ganske kald nedover ryggen" idet han så hengeren og personbilen nærme seg hverandre.

— Heldigvis gikk det relativt greit med føreren av personbilen, men det er vel ingen overdrivelse å si at man blir svært oppskaket etter en slik hendelse, sier sjåføren, som er kritisk til det han mener er manglende veimerking før svingen.

— Det var ingen skilting før like før veiarbeidet.

Bremsesporene etter vogntoget er lange. Flere personer satt i personbilen og to ambulanser rykket ut for å ta seg av disse. En kvinne skal være lettere skadet og ble kjørt med ambulanse for sjekk på sykehuset.

Lange køer

Trafikken ble sperret i begge retninger etter ulykka, og flere biler tok farlige u-svinger i kjørebanen for å komme seg bort fra køen. Det dannet seg kjapt relativt lange køer i begge retninger.

Personbilen, en Ford, ble hentet av Falck, mens vogntoget kunne kjøre videre for egen maskin.

Veien ble åpnet for fri ferdsel ved 23.45-tiden.

Sjåføren av vogntoget har fått førerkortet sitt rutinemessig beslaglagt av politiet i påvente av etterforskningen.