BERLIN: – Jeg er fornøyd med dette, for torsdag lå jeg rett ut med høy feber. Den var helt oppe i 39 grader. Jeg har smerter i siden også. Derfor skal jeg ikke klage over dette, sa Pitkämäki som ikke var bekymret for finaleplassen, selv om han i likhet med Thorkildsen ikke klarte kravet.

– Jeg satser på å bli 100 prosent klar til søndag. Den forkjølelsen jeg sliter med er på retur, men i denne kvalifiseringen var jeg ikke på mitt beste, sa Pitkämäki til NTB.

Han hadde et dødt kast, men også to kast som var lenger enn Thorkildsens beste.

– Pitkämäki slet med kramper i siden under oppvarmingen før kvalifiseringen. Det er noe som har kommet på grunn av alt han har drukket de to siste dagene. Det gjorde så vondt at han måtte få smertestillende medisiner før han kastet, sa den finske pressetalsmannen Mika Noronen.

– Blir dette nok en gang en kamp mellom deg og Thorkildsen i finalen søndag?

– Ja, mye tyder vel på det, men det kan jo hende at en til blander seg inn i den kampen, sa Tero Pitkämäki til NTB med et stort flir.

Kanskje han tenkte på latvieren Vadims Vasilievskis som kvalifiserte seg med et kast på 86,69 meter og som har det lengste kastet i verden i år. Han er også den eneste som har klart å kaste over 90 meter.