KRISTIANSAND: 50-åringen fra Kristiansand skulle onsdag ettermiddag inn for å få sin fjerde behandling med akupunktur for en betent arm på et legesenter i Kristiansand. Han var siste pasient for dagen, og legen satte inn akupunkturnålene og fortalte at han skulle holde seg i ro en halv time.

– Ja, så gikk det jo en halv time, og enda litt til. Jeg tenkte at de kanskje hadde travelt, så jeg ga dem ti minutter til, sier 50-åringen til Fædrelandsvennen.

Han ønsker å være anonym fordi han ikke vil ha noe oppstuss rundt dette.

Lyset slått av

Etter 10 minutter hørte han plutselig at dører ble slått igjen, og lyset slått av. Der lå han med 20 nåler i kroppen, fordelt på armer, bein og skuldre.

– Jeg tenkte: Ja vel, og så begynte jeg å rope litt hallo, hallo, men det skjedde ingenting. Så jeg tenkte at jeg kan ikke ligge her hele dagen. Jeg må jo bare få rettet meg opp og ta ut nålene selv, forteller han.

Han gjorde det forsiktig, og det var ikke så vondt. Så reiste han seg fra stolen, ut av legekontoret og ut til mottaket og venterommet der alle lys var slukket og dørene låst. Ikke et menneske var å se.

– Jeg tenkte at de hadde vel glemt meg, da, og ble litt oppgitt, forklarer han.

– Ble du ikke sint eller redd?

– Nei, jeg bryr meg ikke så mye. Jeg har snakket med legen, og hun har forklart at de hadde hatt mange pasienter denne dagen, og at de rett og slett hadde glemt meg. Og så beklaget hun veldig det som skjedde, så da er det greit for min del, sier han. Men innrømmer at han nok vil vegre seg for å ta time på slutten av dagen igjen.

Legen legger seg flat

– Jeg beklager på det sterkeste denne episoden. Slikt skal ikke skje, og jeg tar det fulle ansvaret, sier legen som behandlet pasienten.

Legen skjønner at pasienten har opplevd episoden som ubehagelig, men beroliger vedkommende med at det ikke er farlig å ha nålene i kroppen noe lenger enn planlagt.

Hun forklarer episoden med rutinesvikt.

– Vi har en varselklokke som skal gi oss beskjed når vi skal inn for å fjerne nålene. Denne klokka var delvis ødelagt. Samtidig var jeg blitt innkalt i et uventet møte, og befant jeg meg derfor i et annet rom enn klokka, sier legen.

Hun kjenner seg ikke igjen i pasientens versjon om låste dører og slukkede lys.

– Jeg møtte ham og beklaget der og da, hevder legen.

Legen har derimot ikke fått flere besøk av pasienten, men lover at det nå er trygt å komme tilbake.

– Vi har kastet den gamle klokka og kjøpt en ny, forsikrer hun.