Kristiansand: Da blir det adgangskontroll i rådhuskvartalet. Det vil si at skal du i et ærend til ordføreren eller de 30 ansatte i rådmannens stab i andre etasje, må du henvende deg i skranken i Byhallen.

– Vi har vært ekstremt tilgjengelig, vi har kanskje hatt de mest tilgjengelige kontorene i Norge, sier rådmann Tor Sommerseth.

Kristiansand er en av de siste storbyene i landet som nå innfører adgangskontroll. Sommerseth begrunner med det med ønsket om å ivareta tryggheten og sikkerheten til de ansatte i staben hans.

– Det har vært noen ekstremt uheldige episoder. Jeg vil ikke gå i detalj, men det har vært uønsket besøk, sier han.

Politikere, journalister og mannen i gata har til nå kunnet spasere fritt opp i andre etasje. Fra mandag stenges dørene, og du må melde ditt ærend til skranken i første etasje.

– Vi gjør dette for å få bedre kontroll over hvem som kommer – ikke for å stenge folk ute, sier ordfører Per Sigurd Sørensen, som av og til har hatt uanmeldt visitt på ordførerkontoret av sterkt ruspåvirkede personer. Politiet har også hentet folk ut av kontorene. Tyverier av pc-er og lommebøker har også forekommet.

– Jeg regner med at dere journalister og andre fortsatt vil banke på døra, sier Tor Sommerseth.

Hva synes du? Er det trist at tilgjengeligheten må begrenses? Eller fortjener ordføreren arbeidsroen? Diskutér i vårt forum.