KRISTIANSAND: Oddbjørn Lunde, politietterforsker i Agder politidistrikt, bekrefter klokken 14.30 overfor fvn.no at det er Asbjørn Hovet (25), som har vært savnet siden natt til søndag, som er funnet død i elva i formiddag.

Se intervju med Lunde her Hovet skal ha blitt funnet cirka 30 meter fra land, på fire-fem meters dyp, i forlengelsen av gata som går forbi Snadderkiosken på Tangen. Det var dykkere fra Kristiansandsregionen brann og redning som fant mannen rett før klokken 12.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Her bærer kriminalteknikere og folk fra begravelsesbyrået den døde personen bort. Foto: Jon Anders Skau Foto: Jon Anders Skau

Det har siden mandag pågått en leteaksjon i Kristiansand sentrum etter Asbjørn Hovet (25), som ble meldt savnet etter å ha vært på strandfesten Palmesus lørdag kveld. Han ble funnet død et par hundre meter der han skal ha hoppet i vannet.

Nytt dykkersøk torsdag

Onsdag ble leteaksjonen etter Asbjørn Hovet foreløpig avblåst, etter at de aktuelle områdene var søkt igjennom flere ganger uten funn. Torsdag morgen ble imidlertid brannvesenet kalt ut igjen av politiet for å søke med dykkere i Otra. Trolig er bakgrunnen for dette at vitner har kommet med detaljer i avhør torsdag morgen.

— Vi fikk et område som det ble ønsket søkt i, fra Lundsbroa og utover mot Tangen, sier brannmester Tor Sørensen til fvn.no.

Søket startet cirka klokken 08.30. Tre timer senere ble Hovet funnet.

Brannvesenet har før torsdag ikke søkt så langt uti elva som de gjorde i dag. Sørensen sier årsaken til at dette ikke ble gjort har vært politiets ønsker.

— Vi er bare en tjeneste for politiet etter deres ønske, sier Sørensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FUNNET HER: Her ble den omkomne funnet. Mms-foto: Hallgeir Oftedal Foto: Hallgeir Oftedal (mms)

Fortsatte med vitneavhør Politiet fortsatte torsdag med avhør av flere vitner. To av dem som løp etter Asbjørn Hovet fra Snadderkiosken til Otra ved enden av Kongensgate ble avhørt torsdag morgen med advokater til stede. Begge møtte hos politet med status som vitner.

— Deres status er ikke endret, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde, som fremholder at politiet ikke etterforsker det som skjedde natt til søndag som en straffesak.

Etter at liket av Asbjørn Hovet ble funnet av dykkere fra brannvesenet, ble han brakt til brygga ved brannstasjonen. Den døde er nå brakt til Rettsmedisinsk Institutt for obduksjon. En foreløpig obduksjonsrapport kan komme fredag ettermiddag.

(Artikkelen fortsetter under kartet.)

Pårørende varslet Den omkomnes pårørende ble orientert av politiet straks etter at Hovet ble funnet i Otra.

Det gjenstår fortsatt flere avhør av vitner som politiet skal gjennomføre torsdag ettermiddag og fredag.

Det strømmer nå på med kondolanser i gruppen som er opprettet på Facebook. Gruppen har nå 2300 medlemmer og ble opprettet av venner av Hovet i håp om at noen kunne komme med interessante tips som kunne hjelpe med å finne ut hva som hadde skjedd med 25-åringen.

Her bringer brannvesenets båt den døde personen fra funnstedet utenfor Snadderkiosken til brannstasjonen i Torridalsveien 39. Foto: Vegard Nekstad