BIRKENES: – Cirka en time før ulykken fikk jeg en henvendelse fra en sjåfør som hadde vært involvert i en nestenulykke. Han var redd og oppgitt over det han oppfattet som et risikoløp, sier regionleder Karl W. Strandvik i Norges lastebileierforbund, til fvn.no.

En syklist havnet nesten foran et vogntog godt over en time før dødsulykken skjedde. Yrkessjåføren kontaktet politiet, men de kunne lite gjøre med situasjonen.

Ved 19-tiden skjedde den fatale dødsulykken hvor en syklist og sykkelen hans havnet under vogna på et vogntog. Syklisten omkom på stedet.

– Det er dypt tragisk for den drepte, pårørende og arrangerende. Vårt innspill er knyttet til et annet offer — yrkessjåføren - som ikke hadde skyld i ulykken, sier Strandvik.

Etter ulykken fikk yrkessjåføren ikke inndratt sitt førerkort og politiet konkluderte kjapt med at det var syklisten som hadde kommer over i feil kjørefelt. Nå ønsker Strandvik og Norges lastebileierforbund bedre samarbeid med arrangører av slike idrettsarrangementer.

Det var vått og glatt på veien da dødsulykken skjedde.

– Vi sitter på stor kompetanse om risiko i trafikken og den kompetansen ønsker vi å tilføre arrangører. Vi ønsker at ritt blir gjennomført på en sikrere måte og vi er overbevist at vi gjennom dialog vil kunne få til tiltak som øker sikkerheten, sier Strandvik.

– Hvilke tiltak kan det være?

– Hva om vi sammen med arrangørene hadde bedt våre medlemmer om at lastebilene holdes i ro på aktuelle tidspunkter. Dette er vi skeptisk til, men vi er villig til å se på det, sier han.