FARSUND: Situasjonen for de 174 ansatte på bildelfabrikken Casting Technologies Farsund (CTF) er høyst usikker, og de ansatte risikerer å stå uten jobb om få dager etter å ha mottatt et såkalt ukesvarsel. Det pågår nå intense forhandlinger for å sikre videre drift av CTF, ifølge Farsunds Avis.

Det har ennå ikke lykkes bedriften å reise 70 millioner kroner slik at CTF kan kjøpe seg ut av konkursboet og relansere selskapet. Boet driver fabrikken med midler fra kundene fram til 28. juli, men denne avtalen skal nå være sagt opp av bostyret som vil unngå å ta på seg flere kostnader i den høyst usikre situasjonen. Derfor må det ifølge Farsunds-Avis en avtale på plass i løpet av måneden for å unngå at de ansatte mister jobben.

— Det er dramatisk i og med at vi kan risikere å stå uten jobb om få dager, men ukesvarselet trenger heller ikke å bety noe, sier klubbleder Andrea Albrektsen til avisen.

På et allmøte i forrige uke ble det kjent at administrerende direktør Roger Cockroft har kjøpt maskinparken i fabrikken, men Cockroft vil ikke kommentere dette overfor Farsunds-Avis.

Det har ikke lykkes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra bostyrer Håvard Wiker.