Fyllekjøringen fant sted 6. februar i fjor. Den pensjonerte politimannen dukket da opp på skolen til barnebarnet for å hente henne fra sfo. Sfo-lederen mente mannen virket beruset og varslet derfor rektor.

Under rettssaken i Kristiansand tingrett sist uke forklarte rektoren at han løp over skoleplassen og fikk stoppet mannen før han fikk satt seg i bilen sammen med barnebarnet.

Pågrepet av lensmannen

Ifølge rektoren var mannen synlig beruset. Etter ha sørget for at barnebarnet ble tatt hånd om, tok rektoren med seg mannen til kontoret sitt. Der satt den pensjonerte politimannen i en times tid, før han dro hjem til seg selv. På ettermiddagen samme dag fikk han besøk av sine tidligere kollegaer, som hadde blitt varslet av rektoren.

I dommen fra Kristiansand tingrett fremgår det at mannen dagen før kjøreturen deltok på en sammenkomst for pensjonerte politifolk på politikontoret hvor han selv var ansatt i flere tiår. På sammenkomsten deltok også lensmannen, som deltok i pågripelsen dagen etterpå.

Nektet straffskyld

Mannen nektet straffskyld da han forklarte seg for retten. Han hevdet at han hadde parkert bilen på skoleplassen og deretter gått ned til byen. Der skal han ha kjøpt en halvliter vodka og drukket halvparten av innholdet på et kjøpesenter. Han gikk så tilbake til skolen, hvor han traff rektor. Da rektoren anklaget ham for å være beruset skal han ha gått hjem og drukket mer brennevin, ifølge den tiltaltes forklaring.

Slapp å sone

Kristiansand tingrett mente at forklaringen hans var lite troverdig. Retten legger til grunn at han kjørte til skolen i beruset tilstand og at han fortsatte å drikke etter å ha kommet hjem. Han ble derfor dømt for både promillekjøring og for å ha inntatt alkohol etter å ha vært involvert i en hendelse han måtte forstå ville bli etterforsket.

En av de tre dommerne mente mannen burde dømmes til ubetinget fengsel, men ble nedstemt. De to andre dommerne viste til at mannen var tidligere ustraffet og kom fram til at en passende straff var 21 dagers betinget fengsel. Mannen ble også idømt en bot på 64.000 kroner og ble fratatt førerkortet i to år.