— Det var utrolig ekkelt, for det var godt med folk under markisen. Rundt 30 - 40 stykker, sier innehaver av utestedet Sjøbua i Lillesand, Iman Madaniun, til Fædrelandsvennen.

Videoen over viser hvordan Madaniun stormer ut med brannslukningsapparat for å slukke brannen, som ble startet fra oven.

— Det var en nødrakett eller lignende som kom ned fra himmelen. Den dalte sakte ned, med en fallskjerm bak seg som vi har tatt vare på. Da den traff markisen, og så tok det fyr.

Han legger til at det alltid er mye fyrverkeri på stedet nyttårsaften, som ligger rundt 50 meter fra «tomta», hvor mye fyrverkeri sendes opp.

Bluss

— Men dette var ikke fyrverkeri, det var en ekte nødbluss. De er veldig varme, og det var uvanlig mange av dem over Lillesand i går.

- Hvordan opplevde du situasjonen?

— Jeg kom ut for å ha en kaffe og en røyk, men måtte bare kaste det fra meg da jeg så det lyste rødt. Jeg fikk slukket brannen ganske fort, etter rundt 30 sekunder. Vi var godt bemannet, og fikk brølt vekk de som satt under, sier han.

— Det skjedde klokka 12, så det var en dårlig start på året, sier Madaniun, som tross alt er lettet over at ingen kom til skade.

- Folk kom seg raskt ut, men jakka til en begynte å brenne, og vi fikk slukket ham og. Det var utrolig ekkelt, og jeg håper folk tipser oss, slik at vi kan finne ut hvem som var skyld i dette.

Skal anmelde

Madaniun sier at han skal anmelde forholdet fredag eller mandag.

Han vet ikke hvor blusset ble sendt fra, men sier at det var «ganske vilt» i går.

- Det kom raketter, og batteripakker ble skutt fra tomta. Jeg måtte kjøre sikksakk da jeg skulle hjem i natt, for det lå så mye i veien, sier han.

— Men jeg vet ikke om nødblussene kom derfra, eller fra sjøen, sier han.

Et av øyenvitnene, Marius Jacobsen, sier også at hendelsen opplevdes dramatisk.

— Innehaveren stormet inn, før han løp ut igjen med brannslukningsapparatet. Da var det full brann i markisen. Jeg vet ikke hvordan brannen startet, men de ser på og skyter opp eget fyrverkeri like ved, sier han.