Det var i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på en sjøvannspumpe i det ene plattformbeinet til den oppjekkbare riggen Maersk Interceptor at en norsk mann omkom på Tambar-feltet torsdag.

Politiet har mandag formiddag frigitt navnet på avdøde i ulykken. Det var Freddy Olsen (43) fra Arendal som omkom.

Politiadvokat Lars Fredrik Bråten opplyser til Aftenbladet at de nå er om bord på riggen, både med etterforskere og teknikere.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase, men er nå i ferd med å gjennomføre avhør og foreta tekniske undersøkelser om bord, sier Bråten i en melding.

– Folk er sjokkerte, det er en tung dag på jobb for ansatte og de pårørende. Det er nesten 150 mennesker om bord på installasjonen. Det tar på, enten du er kollega eller direkte involvert i arbeidsoperasjonen, sa Jakob Korsgaard i Maersk Drilling Norge til Aftenbladet fredag. Foto: Jon Ingemundsen

Fire personer var involvert i arbeidsoperasjonen da ulykken skjedde. Detaljene er ennå ikke avklart, men mannen falt 50 meter ned i sjøen. Der ble han etter kort tid løftet om bord i et standbyy-fartøy, før han ble hentet av et redningshelikopter og fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

En annen Maersk-ansatt fikk en fallende gjenstand over seg. Han ble flydd med helikopter til Stavanger universitetssjukehus. 37-åringens tilstand er i siste melding fra sykehuset karakterisert som alvorlig og stabil.

Også Petroleumstilsynet gransker ulykken på Maersk Interceptor, og er ute på riggen samtidig med politiet.