KRISTIANSAND: Nå vil varaordfører og leder i Kristiansands valg— og honorarkomité, Bjarne Ugland, refse Storbukås.

— Respekt for folkevalgt representasjon er viktig, og jeg vil be kommunalutvalget om å innskjerpe dette overfor Storbukås. Han burde varslet før, og når han tar kontakt med vararepresentant bør han kontakte første vararepresentant, sier Ugland.

Kveldsmail

Tirsdag i forrige uke møtte ikke Stian Storbukås i kommunalutvalgets møte på rådhuset klokka 08.30. Han hadde sendt forfall til formannskapskontoret på e-post mellom klokka 21 og 22 mandag kveld, da var kontoret stengt.

Tirsdag morgen ringte han og fortalte formannskapskontoret at andre vararepresentant Bjarte Vestøl (Frp) var orientert og kunne stille opp. Vestøl kom forberedt og fremmet mange forslag på vegne av Frp.

Karina Udnæs er valgt som første vararepresentant for Stian Storbukås i kommunalutvalget. Det gjelder selv om hun er ekskludert fra Frp og innmeldt i Høyre.

- Ren manipulering

— Jeg er helt overbevist om at Storbukås manipulerer med forfall for å holde meg borte fra mine verv. Har varsler så sent han kan, for at jeg ikke skal ha mulighet til å møte, sier hun til Fædrelandsvennen.

Hun tror årsaken ligger i fjorårets beinharde konflikt internt i Frp.

Udnæs støttet da Ida Elise Thrane som ble presset ut av Frp etter at hun påsto at Storbukås sto bak nazibrev til innvandrere. Udnæs stilte opp som motkandidat mot Storbukås som ordførerkandidat, men endte med å bli ekskludert fra partiet. Senere trakk Storbukås seg som ordførerkandidat for å få ro i partiet.

Udnæs sier Storbukås i fire-fem tilfeller har meldt forfall til kommunalutvalget så sent at hun som første vararepresentant umulig kunne rekke å komme.

— Men har du ikke forståelse for at Storbukås ønsker «sine folk» som vararepresentanter?

— Nei, fordi reglene er klare. Man kan ikke bare hoppe over hvem som er folkevalgte, sier Udnæs.