Kienast centimeter fra heltestatus

Wien (NTB): Mens HamKam-kollegene deppet over en ny ydmykelse, var Roman Kienast centimeter fra å bli østerriksk helt søndag.

I det tredje overtidsminuttet av EM-kampen mot Kroatia foran 50.000 tilskuere og millioner av TV-seere fikk han hodet på et frispark og styrte ballen utenfor keepers rekkevidde — men noen centimeter utenfor stolpen.Dermed ble det tap også for Kienast. Kroatia vant 1-0 takket være Luka Modrics straffespark allerede i kampens fjerde minutt, men det nederlagstippede østerrikske laget slo godt fra seg og presset kraftig mot slutten av kampen.

René Aufhausers klønete felling av Ivica Olic i åpningsminuttene ble kostbar for Østerrike, som innledet EM like dårlig som pessimistene fryktet. Laget regnes som det dårligste som noen gang har vært med i et EM-sluttspill.

Modric sendte ballen enkelt i mål, og dermed kunne kroatene juble sammen med om lag 20.000 landsmenn på tribunene i Wien. Laget til Slaven Bilic tippes som en outsider i mesterskapet og har solid tilskuerstøtte.

Laget maktet ikke å følge opp den gode starten, og Østerrike spilte seg inn i kampen. Kienast ble byttet inn kvarteret før slutt og var flere ganger nær ved å komme til avslutning før han nesten lyktes på overtid. (©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.