Dermed kan det virke som om blant annet Vest-Agder-kvinnene kanskje er minst like fornøyd med å ha et sexleketøy som selskap i sengehalmen som en levende partner.

Hele 48 000 nordmenn har besvart datingbyråets 320 spørsmål om deres forhold til sex, og det kom klart frem at det var kvinnene som var mest positive til seksuelle hjelpemidler. Og kvinnene i Vest-Agder var de aller mest entusiastiske, melder avisa Nordlys.

Samtidig viser en internasjonal undersøkelse utført av Schering AG at skandinaviske kvinner er de minst aktive i sengehalmen i Europa. Her ble 11 500 kvinner fra 14 europeiske land spurt om hvor ofte de hadde sex med en partner.

Kun 28 prosent av de nordiske kvinnene svarte her at de hadde sex minst en gang i uka, mens 11 prosent svarte at de ikke hadde sex i det hele tatt. I motsetning til sine medsøstre ellers i Europa er ikke dette mye å skryte av. I Italia svarte blant annet hele 58 prosent at de hadde sex minst en gang i uka, melder VG Nett.

VG skriver også at kvinner som går på p-piller har sex oftere enn kvinner som ikke bruker denne formen for prevensjon. Det vitner om at sikkerhet spiller en viktig rolle når det gjelder kvinners sexliv. Og hva er vel sikrere som prevensjonsmiddel enn å ikke ha sex med en partner i det hele tatt, og i stedet sverge til leketøy?