BYKLE: Nylig falt de første fjellfuruene øst for dagens velkjente Hovdestøylen. Her skal det nå bygges et 46 meter langt påbygg, inneholdende 30 fritidsleiligheter og underjordisk parkeringshus.

Dette er første byggetrinn i en investering rundt Eminent Hovdestøylen Hotell som de tre investorene og hotellvertene Kenneth Pedersen-Rise (29), Oddbjørn Pedersen-Rise (27) og Jorgeir Hamre Mediås (26) regner med å ende på 140 millioner kroner.

Kenneth Pedersen-Rise er styreformann i Eminent eiendom AS. Han sier til Fædrelandsvennen at de 30 leilighetene som nå bygges skal organiseres i et borettslag og driftes etter sale lease back-systemet. Det betyr at eierne av leilighetene forplikter seg til å leie dem ut når de selv ikke bruker leilighetene sine. Til gjengjeld garanterer de tre investorene at kjøperne får inntekter som overstiger de månedlige fellesutgiftene.

— Dermed blir det bare innskuddene som eierne av leilighetene finansierer selv, sier Pedersen-Rise.

Leilighetene som nå bygges blir på henholdsvis 53 og 89 kvadratmeter. Innskudd for den minste vil koste 790.000 kroner, mens den største koster 1,5 millioner kroner.

— I kjelleren skal vi bygge et spa-anlegg på 400 kvadratmeter. Dessuten skal vi pusse opp alle rom og gi hotellet en solid ansiktsløftning, sier Kenneth Pedersen-Rise.

Foreløpig er ikke leilighetene solgt, men under et totimers opsjonsmøte i påsken ble det solgt 13 opsjoner, forteller Pedersen-Rise.

Alle leilighetene vil ha innendørs forbindelse til hotellet.