BYKLE: – Vi gikk i gang med å tappe ut det skitne vannet torsdag i forrige uke. Hvis alt går etter planen starter vi å fylle nytt vann tirsdag, og da er håpet at vi kan åpne allerede lørdag, sier daglig leder for Hovden Badeland, Torvald Gautland.

Det var tirsdag kveld i forrige ut at hele spaavdelingen til badelandet ble totalskadet i brann. Nå er det bare ruiner igjen av bygget.

Dette er alt som er igjen av spaavdelingen etter brannen som startet i en badstue. Foto: Jim Rune Bjorvand

– Det er foreløpig usikkert hva vi gjør med spaavdelingen. Vi skal ha styremøte tirsdag, og så får vi sette i gang et prosjekt for å se om vi vil bygge opp spa slik det var, eller om vi skal tenke helt nytt, sier Gautland.

Daglig leder for Hovden Badeland, Torvald Gautland, håper å kunne åpne et nyvasket badeland allerede lørdag. Foto: Jim Rune Bjorvand

Til tross for at spaavdelingen brant ned, er badeland helt inntakt. De siste dagene har firmaet Recover, som er spesialister på opprydding etter brannskader, jobbet på spreng med å vaske ned anlegget.

– Vi har vært seks personer i sving som har vasket ned bassengene og vannskliene siden torsdag. I tillegg har vi vasket noen vanntanker og satt inn en ny branndør mellom spa og badeland, forklarer byggeleder i Recover, Michael Møll.

Wenche Flack og Recover har hatt ansvaret for å vaske ned alle basseng og sklier på Hovden Badeland etter brannen. Foto: Jim Rune Bjorvand

Men selv om planen er å åpne allerede til lørdag, vil ikke badegjestene få mulighet til å benytte utebassenget.

– Vi er nødt til å rydde branntomta før vi kan slippe til gjester i utebassenget. Det blir nok ikke åpnet før til sommeren, sier Gautland.

Byggeleder i Recover, Michael Møll, fjerner rester fra brannen i utebassenget. Dette bassenget åpner trolig ikke før sommeren. Foto: Jim Rune Bjorvand
Utebassenget ved Hovden Badeland ble ikke ødelagt i brannen, men branntomta må ryddes før det kan tas i bruk. Foto: Jim Rune Bjorvand