KRISTIANSAND: Mens kommuner som Grimstad og Lindesnes tirsdag meldte at alle mellom 18 og 44 år nå kan bestille sin boosterdose, drøyer det ennå litt før Kristiansand er i gang med de samme aldersgruppene.

Mandag 10. januar åpnes det for at de mellom 30 og 44 år kan få sin oppfriskningsdose. Én uke senere åpnes det for gruppen 18-29 år.

Vaksineringen av de to aldersgruppene skal skje på Sørlandssenteret.

«Forutsetningen er som alltid at det har gått 4,5 måneder siden de fikk dose 2», skriver kommunen i en pressemelding tirsdag.

– I god rute med de eldre

«Myndighetens mål er at alle fra 45 år og oppover skal ha fått tilbud om oppfriskningsdose innen midten av januar. Kristiansand er godt i rute for å klare det», skriver de videre.

De i aldersgruppa 45 til 64 år, som ennå ikke har fått sin tredje dose, vil få en tekstmelding med tilbud om vaksinering i uke 2.

Slik kan man bestille time

Når det gjelder aldersgruppene 30-44 år og 18–29 år vil rutinene rundt vaksineringen være slik:

30 til 44 år:

  • Det blir mulig å logge seg inn i timebestillingen i helsenorge.no fra og med fredag 7. januar. Første ledige time vil være mandag 10. januar.

  • Ingen får bestilt dersom det er mindre enn 4,5 måneder siden de fikk dose 2.

  • For de som ikke har anledning til å bestille på helsenorge.no: Det blir ikke mulig å bestille tid over telefon før tidligst mandag 10. januar.

  • Det er mulig å møte på drop-in på onsdager fra og med onsdag 12. januar. (Det er drop-in kun på onsdager mellom klokka 14 og 19)

18-29 år:

  • Det blir mulig å logge seg inn i timebestillingen i helsenorge.no fra og med fredag 14. januar. Første ledige time vil være mandag 17. januar.

  • Ingen får bestilt dersom det er mindre enn 4,5 måneder siden de fikk dose 2.

  • For de som ikke har anledning til å bestille på helsenorge.no: Det blir ikke mulig å bestille tid over telefon før tidligst mandag 17. januar.

  • Det er mulig å møte på drop-in på onsdager fra og med onsdag 19. januar. (Det er drop-in kun på onsdager mellom klokka 14 og 19)