GRIMSTAD: Tilsynet undersøkte den mikrobiologiske og kjemiske kvaliteten på kjøttdeig, kjøttfarse og medisterfarse produsert i fylket. Det ble foretatt tre prøveuttak av hvert produkt per produsent, og totalt ble det analysert 42 prøver av kjøttdeig, fire av kjøttfarse og 17 av medisterfarse.Undersøkelsen viste store sprik i kvalitet. En produsent, Spar Røysland AS, leverte kjøttdeig av dårlig mikrobiologisk kvalitet ved samtlige prøveuttak. Andre produsenter, som Harald Slakter og Olav Beisland AS, kom heller ikke udelt heldig ut.På den positive siden leverte en av produsentene, Rimi Stormarked i Eikaashallen, medisterfarse av god kvalitet ved samtlige uttak. Én produsent, Den Glade Gris, leverte kjøttfarse av god kvalitet alle tre gangene. På kjøttdeig-siden pekte Rimi Stormarked i Eikaashallen seg igjen positivt ut, sammen med Lillesands-slakterne Jens Eide Kjøttforretning og Øveland Kjøtt AS.Kjøttdeig, medisterfarse og kjøttfarse må ikke ha et fettinnhold på over henholdsvis 14, 23 og 15 prosent. Fettinnholdet var tilfredsstillende i alle prøvene av medister— og kjøttfarse og for høyt i 12 prosent av tilfellene i kjøttdeig-prøvene.