I et innlegg på Facebook skriver politiet følgende sju tips til mopedister som ønsker å «bidra økonomisk til en ellers velfylt statskasse»:

1. Kjør moped som støyer mye.

2. Kjør i nabolag og sentrumsområder med støyende moped.

3. Kjør på bakhjulet, gjerne i høy fart.

4. Kjør uregistrerte kjøretøy.

5. Ikke vis hensyn til andre.

6. Kjør uten gyldig førerkort.

7. Og til slutt, kjør trimmet moped.

Vil lage mest mulig lyd

Lensmann Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor sier at de håper at innlegget kan få ungdom til å endre atferd.

— Vi får jevnt og trutt henvendelser om mopeder som kjører fort og som bråker mye. Det er snakk om unge folk som kanskje trenger en justering av sin atferd, så vi håper innlegget kan bidra til dette, sier han.

I innlegget skriver politiet videre at de mottar mange meldinger om kjøring i høy fart i bolig- og sentrumsområder. Noen kjører også på bakhjulet, og har mopeder som bråker mye på grunn av trimming og annen modifisering av mopeden. I tillegg hender det at ungdom kjører uten hjelm.

— Vi har grunn til å tro at noen av ungdommene går inn for å modifisere mopeden slik at den skal lage mest mulig lyd, fordi de synes det er stilig. For enkelte er mopeden like mye en hobby som et fremkomstmiddel. Vi har også opplysninger om at noen av de som holder på er under 16 år, men de fleste er 16 og 17 år, sier lensmannen.

Les hele innlegget nedenfor!

Frustrerte over lovverket

Det er visstnok mange som er uenige i at det skal være ulovlig å ha en trimmet moped. Der tar lensmannen et klart standpunkt.

— Det er en del frustrasjon og uenighet rundt regelverket, derfor må vi vise at vi må reagere uansett hva folk synes om det, sier Hovden.

Innlegget har i skrivende stund blitt delt 189 ganger på Facebook, og har fått flust av kommentarer og likes.

— Vi har en kreativ redaktør av siden vår, og har fått god respons på Facebook. Det har blitt godt mottatt, sier lensmannen.