Kjell Lunde gir politikerne og innbyggerne i Tvedestrand en gylden anledning til å få oppført et kulturhus uten at det trenger å koste kommunen kjempesummer. Den kreative forretningsmannen ser for seg at ulike kulturfunksjoner kan bygges inn i kjøpesenteret han om kort tid går i gang med å oppføre på Bergsmyr.

— Dersom det er interesse og entusiasme for denne løsningen, rydder jeg gjerne plass til både kino, teatersal og for eksempel bowlinghall i kjøpesenterets 2. etasje. Jeg kan bygge det, og så kan lokalene for eksempel leies ut til kommunen, forteller Kjell Lunde.Ønsker støtte

Kjell Lunde sier han lenge har tenkt på muligheten for å kombinere et kjøpesenter med kulturfunksjoner. Da han i Tvedestrandspostens torsdagsutgave leste om Arbeiderpartiets spørreundersøkelse, der byens innbyggere har sagt at de ønsker seg kulturhus, tente han umiddelbart.

— Vi må gjøre noe som gleder menneskene i denne byen. Det er for galt at for eksempel Marthas Danseinstitutt må reise til Risør for å sette opp sine elevforestillinger, sier Lunde, som presiserer at når han nå lanserer denne idéen betyr det ikke at han alene kan sette den ut i livet.

— Jeg utfordrer politikerne og næringslivet. De må komme på banen om vi skal få dette til. Jeg kan gjerne være drivkraften, men det betinger at andre støtter opp, sier han bestemt.Må skje raskt

Skal det bli mulig å få inn for eksempel konsertsal og kino i kjøpesenteret på Bergsmyr, må ting skje relativt raskt. Går alt etter planen starter byggingen av senteret i løpet av neste vår. Kjøpesenteret er imidlertid ennå ikke ferdigtegnet. Det betyr at dersom politikerne og andre griper sjansen og prioriterer den spenstige idéen, er muligheten for å få tegnet inn teatersal og kino fremdeles tilstede.

— Det vi må vite er blant annet hvor mange kvadratmeter vi trenger, og hvordan vi praktisk skal løse dette slik at alle blir fornøyde, sier Kjell Lunde.Ligger til rette

Forretningsmannen går nå i gang med å fylle forretningsarealene i senteret med spennende butikker og ulike virksomheter. Han har stor tro på at Tvedestrand med de rette grepene kan bli «hovedstaden» i østregionen, og har ingen betenkeligheter med å kombinere kultur og komersiell virksomhet.

— Dette er ingen ny løsning. Det er jo akkurat det samme som nå gjøres i Arendal. Der skal teater- og konserthuset også romme administrasjonsbygg og forretninger. Også andre byer har valgt lignende løsninger. Hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det samme i Tvedestrand? Alt ligger til rette. Vi har like store muligheter til å oppnå suksess som andre, sier han.