VENNESLA: 1) Om de VOKSNE:

— Noen voksne tror de skjønner hva som skjer av drit i en klasse. De skjønner ingenting. Noen behandler feil folk.- Voksne baksnakker ofte, de også.- Foreldrene sier kanskje oftere fra enn lærerne. - De er så naive at de tror et håndtrykk betyr bestevenner.- De bryr seg først, men så går det ganske fort over.- Vi ungdommene har løsningene, men de voksne må ta ansvar.- Noen voksne tror samtaler kan løse alt. De må gjøre mye mer.- Lærerne burde tenke mer på om noen mobber enn om de røyker i friminuttene. - Altfor mange voksne trekker seg unna. De må tørre. 2) Om MOBBEREN:

— Folk som er krenka og såra selv, mobber lettere enn andre.- Det virker som om noen nyter å plage andre, men det er fordi de er ødelagt sjøl.- Det gir status å mobbe.- Mobbing er et skrik om hjelp.- De bygger seg opp ved å tøffe seg. Og så lenge noen beundrer dem, så tror de det er bra.- Noen føler de forsvinner hvis de ikke mobber. - Ingen sier stopp. Hadde alle sagt stopp, så hadde han stoppet. 3) Om MOBBEOFFERET:

— Kan bli mobbet for alt, hvis du har en som ikke liker deg.- De som blir mobbet er svake personer. - Nei, mobbeofferet er ikke alltid svakt. Sterke personer blir også såret.- Hvis noen er veldig flink i klassen, kan noen gå hardt på han.- Stammer eller snakker litt rart.- Trenger ikke være noen grunn i det hele tatt.- Hvis en først er blitt stemplet som upopulær, baller det lett på seg. 4) Om MOBBING:

— Noe som varer over lengre tid.- Når flere går sammen mot én.- Når noen får andre til å føle seg mindre verd.- Hvis det sårer, er det mobbing. - Når erting har gått for langt.- Noen gjør at andre blir lei seg, med vilje. - Å holde noen utenfor gjengen. - Én blir holdt utenfor, sett stygt på, slått.