Kniven, som skal være drapsvåpenet, ble funnet etter at den siktede 15-åringen selv viste hvor han hadde lagt det fra seg.

– Politiet har vært på stedet og sikret en kniv som vil bli kriminalteknisk undersøkt i løpet av kort tid, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen har 15-åringen forklart at kniven er drapsvåpenet. De tekniske undersøkelsene vil gi svar på om ofrenes DNA finnes på kniven.

Har sikret DNA-bevis

Politiet har også sikret biologisk materiale som knytter 15-åringen til drapene.

– Vi sitter blant annet på DNA-bevis som knytter siktede til handlingen, sier Kaddeberg Skaar.

Den siktede 15-åringen har erkjent å ha knivstukket Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ved Wilds minne skole mandag ettermiddag. Begge døde av skadene.

15-åringen ble innkalt til vitneavhør hos politiet tirsdag kveld. Under avhøret fremkom det informasjons om gjorde at politiet valgte å sikte ham for dobbeltdrapet.

Han erkjente da at det var han som hadde knivstukket de to personene.

Onsdag ettermiddag ble 15-åringen varetektsfengslet for to uker, med brev- og besøkskontroll. Han er nå sendt til ungdomsenheten i Bjørgvin fengsel i Bergen.

Mener reglene ble fulgt

Guttens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, har uttalt seg kritisk til at politiet fortsatte avhøret uten at han fikk bistand fra sin forsvarer. Andre advokater har også uttalt seg kritisk.

I pressemeldingen kommenterer politiet kritikken slik:

– Vi har overholdt straffeprosesslovens regler. Siktede ønsket selv å forklare seg om hva som var skjedd. Vi foretok vurderinger om det var forsvarlig å avhøre ham på måten han fremstod overfor politiet, og gutten og verge var kjent med at han ikke hadde plikt til å forklare seg og at han hadde rett på forsvarer, sier Kaddeberg Skaar.

Se politiets pressekonferanse torsdag ettermiddag: