Lege fikk bot og advarsel for journalsnoking

En lege som var ansatt ved Sørlandet sykehus, har fått en bot fra politiet og en advarsel fra Helsetilsynet etter ulovlig snoking i pasientjournaler.

Publisert

Legen ble oppsagt fra Sørlandet sykehus i mars i år. Nå har han fått en advarsel og en bot. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • NTB

Legen ble i mars i år oppsagt ved Sørlandet sykehus da det ble oppdaget at han hadde gjort mer enn hundre ulovlige søk over flere måneder i journaler som var hans arbeid uvedkommende, melder NRK.

– Han har brutt loven ved at han har lest journaler til seks pasienter som han ikke hadde i behandling, sier fagsjef Aud Nordal i Helsetilsynet.

Legen er opprinnelig barnelege, men ved Sørlandet sykehus var han i spesialisering i psykiatri ved DPS Solvang.

Nordal i Helsetilsynet sier advarsel er den mest brukte reaksjonen i slike saker, men at dersom legen blir tatt for nye forhold, vil straffen bli strengere.

Det var en mannlig pasient i psykiatrien som meldte fra om saken til sykehuset, etter at legen privat hadde frontet en barnefordelingssak på vegne av ekskona. Mannen hevder legen brukte taushetsbelagte opplysninger om hans psykiske helse mot ham i saken. Dette er legen ikke dømt for.

NRK har vært i kontakt med legen, som ikke vil uttale seg om saken.

Publisert