— Vi legger ned butikken vår i Markens gate i september. Deter nok med én butikk i regionen, sier Jan Egil Flo, daglig leder for Moods ofNorway, til Fædrelandsvennen. Butikken i Markens, der det hovedsakelig selgesklær og sko, ble åpnet 3. mars 2011. Det var da den største Moods ofNorway-butikken i hele verden.

— Det er som en drøm å få til dette,sa Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke til Fædrelandsvennen den gang.

Vil ikke binde seg

Etter fire år på stedet, ønsker selskapet å si opp leiekontrakteni Mjåland-bygget.

Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke og Bjøro Håland under åpningen av butkken i Markens gate i mai 2011. Foto: Tore Andre Baardsen

— Vi har en åpning i kontrakten, somgjør at vi kan si den opp i september. Hvis ikke vi hadde sagt den opp, måttevi ha bundet oss til seks nye år. Det er noe vi ikke ønsker, sier Flo.

Han forteller at omsetningen for butikken i Markens gikk nedda Moods of Norway åpnet ny butikk på Sørlandssenteret i 2013. ## 10 millioner hver

I 2014 hadde de to butikkene til Moods of Norway iKristiansand en omsetning på rundt ti millioner kroner hver, ifølge Flo.

— Butikken i Markens har gått veldigbra, men omsetningen der gikk mer ned enn det vi hadde sett for oss da vi åpnetbutkken på Sørlandssenteret.

— Hvorfor velger dere å satse påbutikken på Sørlandssenteret fremfor den i Kvadraturen?

— Vi har en veldig bra plassering iden nye delen av Sørlandssenteret. Samtidig slipper vi å binde oss til nye seksår ved at vi nå sier opp leiekontrakten i Markens gate.

Nedleggelser på senteret

Flo er oppmerksom på at flere butikker på Sørlandssenterethar blitt nedlagt den siste tiden.

— Det har vært en overetablering avbutikker på Sørlandssenteret. Vi ser imidlertid for oss en god økning iomsetningen på Sørlandssenteret når vi legger ned butikken i Markens gate.

- Men ting kan jo gå annerledes enndere tror?

— Ingenting er jo sikkert. Det kanskje at vi ikke klarer å flytte hele omsetningen fra Markens over tilSørlandssenteret. Vi er fornøyde om vi klarer halve. Vi sparer uansett storeutgifter på leieutgifter og færre ansatte.

Det er to fast ansatte på butikken i Markens. Det vil blivurdert om disse skal kunne fortsette i butikken på Sørlandssenteret.

Ny strategi

Tidligere har rundt 200 butikker i Norge solgt varer fraMoods of Norway, blant andre flere butikker på Sørlandet, både i Kristiansand,Søgne, Mandal, Grimstad og Arendal. Moods of Norway legger nå en nysalgsstrategi, som trer i kraft i 2016. — Den nye strategien er at vi kunskal selge varer fra egne butikker. Vi tror at butikken i Sørlandsparken vildekke behovet på Sørlandet bedre enn butikken i Markens, sier Flo.

Fra september av blir det kun mulig å handle klær og sko fra Moods of Norway på Sørlandssenteret i Kristiansand. Da legges butikken i Markens ned. Foto: Tormod Flem Vegge

Sent i fjor ble det klart at det Stryn-baserte klesmerket,som ble startet i 2003, gikk mot sitt første tapsår. Resultatet ble ifølgeDagens Næringsliv at konsernet måtte kutte 35-40 millioner. Flere butkker blelagt ned.

Totalt har Moods of Norway , med sine butikker i Norge og iutlandet, over 400 ansatte.