KRISTIANSAND: — Alarmen gikk, og jeg så hvit røyk ut fra Bjørklund. Det er ganske kaotisk med folk i gule vester som løper overalt, sa Ronny Myrene.

Flere tipsere tok kontakt med Fædrelandsvennen etter at de ble vist ut av dørene på den nye delen av Sørlandssenteret bare en halvtime etter senteret åpnet klokken 10.00. — Jeg var sammen med min ett år gamle sønn og kjøpte barnevogn da dette skjedde. Gitteret gikk ned på alle butikkene, sier Myrene.

Røyklagt gullsmedforretning

Senterleder Ruben Storevold sier til Fædrelandsvennen at alarmen var falsk.

— Hovedkontoret til gullsmedforretningen Bjørklund skulle gjøre en programmeringsjobb. En menneskelig feil gjorde at tyverialarmen ble utløst, og da blir automatisk lokalet fylt med hvit røyk for at man ikke skal kunne se noe. Denne røyken kom ut i fellesarealet og utløste brannalarmen, forklarer Storevold.

Brannvesenet fikk automatisk melding om brannen, men fikk raskt beskjed om at det var en falsk alarm.

Evakuerte på 15 minutter

Bjørklund ligger sammen med blant annet G-max i nybygget ved hovedinngangen til den gamle delen av Sørlandssenteret. To etasjer i dette området ble evakuert.

— Vi fikk evakuert alle ut og inn igjen på ett kvarter. Dette ble en fullskala øvelse som gikk helt etter planen. Ansatte og vakter gjorde akkurat som de skal. Nå er alt åpnet for drift igjen, forklarer Storevold.

Han legger til at røyken fra Bjørklund ble fjernet på noen få minutter av ventilasjonsanlegget.