Hovedbygningen i sommerskrud. Huset fra 1885 er renovert, men man har beholdt den gamle stilen. Foto: Tore Andre Baardsen (arkivfoto)
Ekteparet Brynestad og Stokke kjøpte eiendommen i 1993, for fire millioner kroner. Foto: Kurt Engen

Det er eiendomsutvikler Peder Nærbø (46) som nå har kjøpt prakteiendommen, skriver Dagens Næringsliv.

Svømmebasseng, tennisbane og båtgarasje er noen av fasilitetene til eiendommen. Foto: Kurt Engen

Den 23 mål store eiendommen på Bergsøya ble først lagt ut for salg til 35 millioner kroner, men prisen ble i fjor redusert til 25 millioner kroner. Eiendommen har blant annet svømmebasseng, brygger, sandstrand, tennisbane, båtgarasje, gjestehus og sjøbu. Det renoverte hovedhuset er fra 1885. Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Fint familiested

— Vi skal starte et stort prosjekt på Sørlandet, ved Vennesla, så da er det fint å ha litt andre fasiliteter der nede. Det er et fint familiested, sier Nærbø til DN.

Han ønsker ikke å si til avisa om han fikk prutet på prisen.

Peder Nærbø er en av majoritetseierne i Bulk Eiendom AS, som harplaner om å bygge en stor datapark på Støleheia i Vennesla for lagring av enorme mengder informasjon. Tidligere har selskapet bygget store logistikkbygg langs E 6, og også bygg for Bring, Tollpost, Nille, Ahlsell, FedEx og XXL.Eiendommen på Bergsøya ble kjøpt av Brynestad og Stokke i 1993 for fire millioner kroner, og siden den gang har ekteparet fått utført flere store oppgraderinger. Låven har blant annet blitt ombygget til å kunne ta imot mange overnattingsgjester.

Ikke solgt til prisantydning

Det er god plass på eiendommen til Atle Brynestad og Linn Stokke. Her svømmebassenget i "vinteropplag". Foto: Torstein Øen (arkivfoto)

Eiendomsmegleren, Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg, oppgir til DN at eiendommen ikke ble solgt til prisantydning. Bergsøya ligger like sør for Fløreneshalvøya.— Det er en spesiell eiendom, i positiv forstand. Man får ikke bygd slike fasiliteter som eiendommen har i strandsonen lengre, så det gjør den unik, sier Sædberg til Fædrelandsvennen.

I fjor ble Gaupholmen i Lillesand solgt for over 50 millioner kroner, og ifølge Sædberg var fjorårets sommervær en god hjelp på salget.— Det var betydelig mer interesse i 2014 enn i 2013. Det øker nok kjøpelysten når det er så flott vær, sier han.