— Jeg er skuffet over at alt i den nye innstillingen handler om økonomi. Det er kjipt å ha vært med på en prosess for å evaluere hvilke alternativ som vil være til beste for elevene når alt likevel bare handler om kroner og øre, sier leder Vegard Nilsen i det lokale skolestyret.

Politikerne ba like før jul administrasjonen på nytt utrede to ulike alternativ for skoleutbygging på Torridal. Et samlet bygdefolk kjemper for at småskoletrinnet skal forbli på østsiden av Setesdalsveien, mens rådmannen hele tiden har ønsket å samle hele skolen på vestsiden. Bygdefolket ønsker at de yngste elevene fortsatt skal få glede av et stort og flott uteområde, og samtidig kunne benytte den gamle gymsalen på dagens småskole.

— Kapasiteten i idrettshallen er allerede sprengt, og en kan ved rådmannens alternativ risikere at de yngste elevene må ha kroppsøving ute eller i korridorer slik loven åpner for, sier Vegard Nilsen.

I rådmannens innstilling vises det til at netto investeringskostnad ved bygdas førstevalg vil bli fra 9,78 til 11,47 millioner kroner høyere avhengig av om det skal bygges en ny sjuer- eller elleverbane. Saken skal opp i oppvekststyret og formannskapet neste uke.