— Drømmen er å kopiere den bedriften. Nå har jeg forsøkt mange ganger, men ikke kommet høyere enn tredjeplass i 1993. Nå er det på tide, sier Lund.

I god form

— Jeg føler at baneformen er god, og for første gang i min karriere har jeg skutt 350 poeng - og det attpåtil to ganger, sier Lund, som nå ligger på delt 3. plass i norgescupen - seks poeng etter lederen Hans Kristian Wear fra Styrvoll.

Lund har skutt 250 12 ganger, men måtte vente i mange år før han fikk full klaff.

— Nå kan alt skje. Jeg tør ikke tippe hvem som vinner, men det er et kobbel som er kapable, og den som har dagen, står på toppen, sier Lund.

— Det er alltid moro å vinne. Norgescupen har jeg vunnet fire ganger. Men det er vel kanskje gjevere å vinne en kongepokal. Vi har to stående hjemme. Kona Mette vant sin i 2006, og den er nyere enn min, sier Tor Harald, som 5. juni giftet seg med Norges eneste skytterdronning, Mette Elisabeth Finnestad.

Sammen har de to barn, Andreas på 14 og Caroline på ti. Begge har allerede vært i aksjon på LS. Caroline vant 30-skudden for rekruttklassen, mens Andreas skjøt 248 i baneskyting i eldre rekrutt.

Det kan bli mye “lauvbær” på familien Finnestad Lund de nærmeste dagene.

Debuterte på LS i 1980

Historien til Tor Harald Lund er like lang som hele hans karriere. Fra han debuterte på LS i 1980, ganske så tilfeldig på grunn av en nabo - og tv-sendingen fra Kristiansand-LS i 1979. I løpet av fire år var han i toppen innenfor DFS-skytingen. Han vant klasse 1 i Sandnes i 1984 og ble skytterkonge 19 år og seks dager gammel. I tillegg til de mange triumfene i baneskytingen er han nordisk mester syv ganger - tre i feltskyting og fire i baneskyting.

— Jeg mangler å vinne feltskytingen på LS, og det skjer vel heller ikke i år, sier Lund, som har vunnet det som vinnes kan, også begge disiplinene i felthurtigskytingen.

— Jeg var litt uheldig på 30-skudden, men gjorde en brukbar stangskyting (flest mulig skudd på to hold på ukjente avstander i løpet av 2x25 sekunder, red. anm).

— Da jeg kom til felthurtigskytingen kalt “stuper’n”, kastet jeg meg ned på bakken. Da jeg skulle fyre av, oppdaget jeg at jeg hadde børsa opp ned. Men jeg gjorde en god manøver, fikk snudd børsa og skjøt ned de tre holdene i løpet av 8,53 sekunder.

For uinnvidde kan vi bare fastslå at det er en prestasjon i seg selv.

- Alltid tro på Mette

Onsdag skal alle de beste skytterne i aksjon i baneskytingen. Tor Haralds tur kan fort gå i oppfyllelse.

— Jeg er vel kanskje ikke den største favoritten, men jeg har jo mye rutine. Jeg føler at jeg er stabil. Mye handler om tilfeldigheter, men jeg tror ingen klarer 250. Skyter jeg 246, bør det holde til en plass i kongelaget. Men jeg må nok to-tre poeng høyere for å være med i toppkampen, sier Lund.

47-åringen har for øvrig også stort tro på kona Mette, som lett kan hevde seg i toppen igjen om hun har dagen.

— Jeg har alltid tro på Mette. Får hun børsa til å gå i rette stillingen, blir hun å regne med, sier Søgneskytteren.