Daniel Grindeland, Gulnigar Naman og Juice Crew fikk flest stemmer, og Daniel Grindeland fikk flest stemmer av alle. Dermed går han direkte til finalen, imens dommerne valgte å sende Juice Crew videre.

William fikk åpne kveldens show med en strofe fra sangen han fremførte på auditionen, «En natt forbi». Sangen som William fremførte var «Jeg reiser alene» av Ole Paus.

— Det er en fin sang å formidle, den har et fint innhold. Den er også veldig aktuell, da jeg tror mange vil kjenne seg igjen i den, sa William til Fædrelandsvennen tidligere i dag.

Hvem som skulle gå videre ble avgjort av seerne selv, og det var tydelig at William gledet seg til å komme på scenen. Rett etter Simen Walles opptreden kom han plutselig ut på scenen og kysset programleder Solveig Kloppen på kinnet rett før pausen.

— Jeg har det kjempebra, dette er gøy, sa William til Kloppen. Han hadde med seg en stor heiagjeng i studio, som bar på plakater av ham. Etter sendingen var stemningen ikke helt i taket lenger.

-Her er det en del tårer og en del trøsting av hverandre. De takker hverandre for en fin tid, sier mor Silje Marie Fjeldbraaten Nilsen i en kommentar til Fædrelandsvennen.

- Veldig lei meg

-Nå er jeg veldig lei meg. Jeg hadde et kjempekick hele kvelden, men så kom avstemningen, og etter det har jeg vært trist. Når det er sagt så hadde jeg 70 av mine venner og familie her, så jeg er takknemlig for det. Jeg vil også takke alle der hjemme som har stemt på meg, sier han. Nå vil William satse videre på musikken.

-Jeg har en konsert i Ravnedalen og en kirkekonsert i Flekkefjord, så jeg har litt å drive med. Har noen andre oppdrag til meg kjører jeg gjerne på, sier han. 11-åringen er ikke bitter på de som gikk videre.

-Jeg synes det var veldig fortjent at de gikk videre. Selvfølgelig er det megasurt for meg, men de er kjempeflinke og har virkelig fortjent det. Nå skal jeg hjem og sove, sier William.

- Har en vei å gå

Williams versjon av «Jeg reiser alene» var stemningsfull og original, noe som fikk blandede reaksjoner hos dommerne. De var ikke overbegeistret over Williams sangteknikk, men roset ham for at han tør å være annerledes.

— Jeg synes du er god til å finne sanger som kler deg. De passer til deg, men rent sangteknisk tenker jeg at du har en vei å gå, sa Lisa Tønne. Mia Gundersen sa seg enig i dette.

— Det at du, som du sier, er litt snål, det kan få deg langt fremover i livet. Det at du er deg selv og velger dine egne ting kommer til å skape en spennende fremtid for deg. Jeg er enig med Lisa, du har litt igjen på det sangtekniske, men det gjør ingenting. Du er annerledes og det liker jeg, sa Gundersen. Omer Bhatti fremhevet Williams stemme.

— Jeg synes du har en behagelig og sårbar stemme, men jeg må være ærlig. Det var noe i dag som ikke nådde helt fram, sa han. Bjarte Hjelmeland syntes William lagte det vanskelig for seg selv.

— Du gir en stemme til alle de barna som reiser alene, men du har laget det litt vanskelig for deg selv. Sangen er svevende i rytmen og tonalt vanskelig, men du gjennomførte det fint, sa han.

Bare norske sanger

William har tidligere fremført Jan Eggums «En natt forbi» og Ole Paus' «Det begynner å bli et liv». Jan Eggum selv skrøt av 11-åringen etter hans første audition.

— William er et stort talent. Han synger «En natt forbi» akkurat så rent og så klart og tydelig og uten show-off som den sangen skal gjøres for at budskapet skal komme frem, sa Eggum til tv2.no.

I videoen om William som ble vist før hans opptreden fikk seerne være med ham hjem. Der viste han blant annet fram sin sløyfesamling.

— Jeg har mange hobbyer, med alt fra å samle på sløyfer til russekort, men sangen er den aller beste, sa han i videoen. Programleder Kloppen spurte ham om hvorfor han alltid går med caps med rett brem.

— Det er bare mye mer snasent. Det er kjempestilig i helhet og alt, svarte William.