Eikerapen klarte lørdag målsetningen sin. De satte Guiness-rekord i flest antall alpinister på rekke og rad, og kunne slå fjorårets rekord på 290 personer med ti hoder.

Fikk hjelp

— Vi ble akkurat 300 personer, og slo derimot den gamle rekorden med ti personer. Japan hadde den forrige rekorden fra mars 2013 med 290 personer, sier Gro Aasheim, som sammen med Nina Thaule var ildsjelene bak forsøket.

Helt fram til 9.30 lørdag var de usikre på om det skulle bli nok personer til å få en rekord. Noen ville avlyste, men det gikk bra.

Deltakerne er klare til rekordforsøket og setter utfor i leietau. Foto: Mona Aksdal

— I siste øyeblikk fikk vi hanket inn to busslag fra Finsland ungdomslag, der 60 stykker ble med. Uten deres innsats hadde det ikke blitt noen verdensrekord, røper Aasheim.

Bygdeløft

— Verdensrekord er en ting, men dette betyr vel så mye for ånden i Åseral. Ordføreren sa dugnadsinnsatsen og samholdet i bygda er stor, forteller hun.

— Når en så liten plass som Eikerapen, med bare 600 innbyggere, klarer å gjennomføre dette, bør Hovden klare det enda bedre. Men de har ikke klart det, legger Aasheim til.

— Nina Thaule hos oss er veldig kreativ. Å å få gjennomført noe sånn, klarer du med en kombinasjon av kreativitet og galskap, sier medarrangør Aasheim.