I 2012 fikk Kristian Tønnessen storfint besøk ved frokostbordet. Her flankert av justisminister Grete Faremo (t.v.) og fylkesleder Inger Løite i Aust-Agder Ap. Faremo takket ham da for 80 års engasjement i Arbeiderpartiet. Foto: Hans Jacob Brekke

Det bekrefter Gro Bråthen, leder av Lillesand Ap.

— En bauta og hedersmann gikk bort natt til tirsdag. Han var en framsynt mann som klarte å forene alle gode krefter i Lillesand gjennom hele sin politiske karriere, sier hun til Fædrelandsvennen.

Markert i bystyret

Bortgangen ble markert med ett minutts stillhet i Lillesand bystyre onsdag kveld. Tønnessen var medlem av kommunestyret i 26 år, med 12 år i formannskapet. Han var også varaordfører i Lillesand.

Tønnessen kalles Dovreheimens far. Han jobbet i 30 år med å få på plass Dovreheimen, fylkets første sykehjem og dagsenter. Han var også en pådriver for å sikre Skauerøya som friluftsområde.

Ap-medlem i 80 år

Tønnessen ble medlem I Arbeiderpartiet som 19-åring, i 1932. Han ble æresmedlem i 1994. I 2012 feiret han 80 års medlemskap i partiet. I den forbindelse fikk han besøk av daværende justisminister Grete Faremo (Ap).

— Kristian Tønnessen er en enestående representant for vårt parti og også for hans generasjon. Det er denne generasjonen som har tatt de tyngste takene, for at vi har fått den velferdsstaten vi har i dag, sa Faremo til Fædrelandevennen den gang.