På Sprek-prosjektets nettside på fvn.no kan du klikke deg inn på treningsloggen og sjekke hvor mye de fire Sprek-kandidatene har trent på de fem siste øktene. Dette er Cecilie Hodnes profil.

— Det må skyldes at mannen min jager meg ut, humrer Cecilie – og sikter til Hans Hodne, som søkte henne inn på prosjektet.

Tallene hun baserer uttalelsen på stammer fra treningene som kandidatene loggfører hver gang de har svettet. Takket være treningsappen "runkeeper", kan du som leser følge de fem siste treningene på www.fvn.no/sprek/sprek2014. Fædrelandsvennen har dessuten tilgang til samtlige treninger, og i dag presenterer vi hvor ivrige de har vært så langt.

- Veldig moro å trene

På Sprek-prosjektets nettside på fvn.no kan du klikke deg inn på treningsloggen og sjekke hvor mye de fire Sprek-kandidatene har trent på de fem siste øktene. Dette er Cecilie Hodnes profil.

Som du ser i tabellen, har Cecilie tilbakelagt 138 kilometer på ski og på beina, hun har trent drøyt 25 timer – eller ca. 5.50 timer i snitt per uke – og svidd av 15.400 kalorier, alt dette på en snau måned.— Hans er veldig flink til å oppmuntre meg til å trene i en hektisk hverdag. I tillegg ligger alt til rette for trening på hytta vår på Bortelid, forklarer trebarnsmoren.

30 av kilometerne hentet hun på én og samme dag – fordelt på to skiøkter på henholdsvis 16 og 14 kilometer, og dét attpåtil på de gamle turskiene.

— Det var veldig gøy og betryggende å se at det er mulig å gå så langt på én dag. Når det er sagt, er snittfarten såpass høy at den tyder på jeg må belage meg mange, lange timer i HovdenTour, understreker 38-åringen – som kun har hatt et gnagsår på hælen som verste skavank så langt.

- Cecilie har tålt treningen

Sprek-trener Arild Jørgensen er imponert.

— Cecilie har trent mer enn planlagt, og det som er ekstra gøy, er at hun har tålt det, sier Jørgensen etter onsdagen søkt i Jegersberg.

Den markerte første intervalltrening i Sprek-prosjektet – en lett sådan.

— Målet er å finne farten de skal ha på Hovden, sier Jørgensen, som ser klar fremgang skiteknisk.

— De går ikke rett opp og ned lenger, men ligger frempå, de slipper stavene og får stadig bedre tyngdeoverføring.

Han er på ingen måte bekymret selv om de andre kandidatene har trent en god del mindre enn Cecilie.

— De har trent omtrent slik programmet tilsier. Alle tre er i klar fremgang og i rute til HovdenTour, mener den erfarne ski-treneren.

- Får overskudd og bedre humør

Det føler også kandidatene selv, inkludert Kjetil Juva som i over ei uke har slitt med en kombinert bihule- og lungebetennelse.

— Men dette er helt forferdelig. Sykdom er noe dritt, men når du i tillegg ikke får trent og HovdenTour nærmer seg med stormskritt, ja da blir man litt panisk, sier Kjetil.

— Men han har vist så god fremgang før han ble syk at dette skal gå veldig greit. Det er ingen grunn til bekymring, beroliger Jørgensen.

Espen Alberts økt på onsdag var hans første på ei uke etter tre-fire sykdomsdager.— Vi er snart halvveis i prosjektet, og det samsvarer bra med hvordan formen føles: Halvveis. Midt oppi dette føler jeg meg likevel mye bedre enn ved prosjekt-start, understreker Espen.

Hege Mjåvatn synes det er umulig å vite hvordan hun ligger an.

— Men treningen gir meg overskudd og bedre humør i hverdagen, sier Hege.