KRISTIANSAND: Kristiansand kommune har engasjert konsulentselskapet Agenda Kaupang etter alvorlige påstander om samarbeidsforholdene i barnevernet i Kristiansand.

— Vi har valgt å håndtere dette som en varslingssak. Da er det rett å benytte ekstern bistand, sier Arild Rekve, oppvekstdirektør i Kristiansand.

Han mottok mandag et anonymt brev om forholdene rundt barneverntjenesten i Kristiansand.

De anonyme avsenderne skriver de er ansatt i barnevernet i Kristiansand. De skriver om samarbeidsproblemer mellom ansatte og ledelse og hevder også at barnevernet har forsømt seg i enkeltsaker.

Undersøkelse

Brevet har gått til en rekke instanser, blant andre flere advokatfirma, media, fylkesmannen, tillitsvalgte og kontrollutvalgets leder Vidar Kleppe (Demokratene). I en korrespondanse mellom Vidar Kleppe og Arild Rekve kommer det fram at det mandag var et møte om saken mellom Rekve og ledergruppen i barnevernet, tillitsvalgte og verneombud i avdelingen. Også de ansatte ble informert mandag.

Ifølge Arild Rekve kommer påstandene helt overraskende. Det samme sier hovedtillitsvalgt for arbeidstakerorganisasjonen FO, Gry Solstad.

— Problemene av den karakter som fremgår i brevet, er jeg ikke kjent med, sier hun.

Siden anklagene er alvorlige, og saken blir sett på som en varslingssak, vil kommunen ha fortgang i arbeidet med å komme til bunns i saken.

Allerede tirsdag ettermiddag hadde organisasjonsdirektør Eva Berglund Åsland engasjert Agenda Kaupang for å undersøke påstandene.

Intervjuer

Eva Berglund Åsland regner med at samtlige av de ansatte vil bli intervjuet for å finne ut om det er noe i påstandene. De ønsker et svar innen sommerferien.

Oppvekstdirektør Arild Rekve sier at de må ta anklagene på alvor, selv om brevet er anonymt.

— Dere kan vel ikke være sikre på at det er noen i barnevernet som har skrevet det heller?

— Det vet man jo ikke, men det er detaljer i brevet som tyder på at det er noen som må kjenne godt til barnevernet. Vi må bare finne ut av dette, sier Rekve.

Omorganisering

Barneverntjenesten ble i fjor en del av oppvekstsektoren og blir ledet av Monica Brunner. Hun ønsker ikke å kommentere saken og henviser til oppvekstdirektør Arild Rekve.