Lørdag formiddag gjorde alle treffdeltagerne seg klar for kjøretur fra Spangereid til Mandal. Foto: Roar Greipsland
Kristian Thorkildsen fikk "tempo"-tatoveringen i 50-årsgave av familien for to år siden. Den viser han stolt fram. Foto: Espen Sand
Geir Henrik Undheim (t.v) fra Nærbø røk girvaieren underveis til Mandal. Her får han hjelp av Kai Jonassen fra Kristiansand. Foto: Espen Sand
120 tempoer samlet på Gjert Karis Plass i Mandal er et sjeldent syn. Foto: Espen Sand
Fredag kveld var det stor basar i teltet i Krågeviga. Arnfinn Hægeland delte ut de mange gevinstene. Foto: Roar Greipsland
På vei fra Spangereid til Vigeland. Foto: Roar Greipsland
Blårøyken lå tett da treffdeltakerne kjørte ut av leiren i Spangereid. Foto: Roar Greipsland
David Larsen (t.v) og Jan Ola Rægevik tok i mot 115 treffdeltagere fredag ettermiddag og kveld. Foto: Roar Greipsland
Denne gjengen kom helt fra Randers i Danmark for å være med på tempotreffet. Kim Jensen (t.v), Tommy Dahl og Jørgen Mortensen. Foto: Espen Sand
-Dette treffet er helt fantastisk. Ikke ofte man klarer å samle så mange, sier Bjørn Johansen fra Sandnes Tempoklubb. Foto: Espen Sand

Etter en times kjøretur på gamle grusveier ble det nærmest stillstand da rundt 120 gamle tempoer ankom Mandal sentrum. Sentrumstrafikken måtte vente mens motorsyklistene fikk kjøre inn til Gjert Karis Plass. Med støyende sykler og blårøyk i gata fikk karavanen oppmerksomheten til mange nysgjerrige mandalitter.

— Her blir det lapskaus og saft før vi kjører videre, sier Roy Tjøm i Lindesnes Tempoklubb om pausen i Mandal.

- Ren nostalgi

Landets sørligste tempoklubb står denne helga bak treffet. Tempofrelste fra Sarpsborg i øst til traktene rundt Bergen i vest hadde tatt turen til campen i Kråkevika i Spangereid. Treffet samlet til og med deltakere fra Danmark.

— Norge er så herlig og det kan bli litt kjedelig å kjøre i et flatt land som Danmark. Tempo er ren nostalgi, sier Tommy Dahl fra Randers i Danmark. Han hadde reist til Norge og tempotreffet sammen med sine landsmenn Jørgen Mortensen og Kim Jensen.Mange satte pris på kjøreturen fra Spangereid som gikk på gamle grusveier, omtrent helt fram til Mandal, blant annet på den gamle postruta i Lindesnes.

— Turen var helt fantastisk, men det var en del som slet i bakkene, smiler Bjørn Johansen i Sandnes Tempoklubb. Han var begeistret av treffet.

Røk clutchen

— Jeg er imponert over opplegget og hva arrangøren steller i stand. Det er svært sjeldent at slike treff samler 120 deltakere, sier Johansen.

For noen av tempoene ble de gamle grusveiene i Lindesnes litt for tøffe.

— Clutchvaieren røk og under den siste delen av turen måtte jeg slå girene på plass, sier Geir Henrik Undheim fra Nærbø i Rogaland. I Mandal fikk han god teknisk hjelp av Kai Jonassen fra Kristiansand.

Tatoverte «Tempo» på armen

De mange tempoklubbene i Norge består av flere middelaldrende menn som innrømmer at de henger fast i guttedrømmen. Kristian Thorkildsen har tatovert «Tempo» på overarmen, om noen skulle være i tvil om hva han satte på livets høyeste hyller.

— Tempo er hobby nummer én. Tatoveringen fikk jeg i 50-års gave av kona og sønnen, under en ferietur i Bulgaria, smiler rogalendingen.

Fredag ble det grillmat og basar i campteltet for treffdeltakerne. Lørdag ble det arrangert delemarked med salg av tempodeler, og senere rekeaften med stand-up show og musikk.