— Det har blitt et veldig flott anlegg i tillegg til at det gjør situasjonen tryggere for fotgjengere og syklister, sier ordfører Tore Askildsen.

Se videoen av åpningen over - det skjedde noe uventet...

Onsdag formiddag var han sammen med skoleelev Sara Helmersen med på å klippe snora som markerte den offisielle åpningen av broa på Ime. Den skal sikre at de som kommer langs gang- og sykkelstien skal komme seg trygt over.

Det er snakk om ei bro på rundt 300 meter til 15 millioner kroner.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Utfordringer

— Det har vært en del utfordringer underveis. Blant annet viste det seg at høydeforskjellen fra tegnebrettet til virkeligheten ikke stemte. Dessuten var det høyspentledninger som ikke var i korrekt avstand fra broa, forteller byggeleder Jannicke Nicolaisen i Statens vegvesen.

Hele klasse 7a fra Ime skole var invitert til åpningen. Den nye broa betyr ikke minst mye for mange av disse elevene som får en tryggere skolevei.

— Så lenge jeg har jobbet ved skolen har det ikke vært noen trafikkulykker her. Men broa er uansett en lettelse for oss alle, sier rektor Trond Storaker.

Anlegg for pendlere

Det er også et såkalt park- and ride-anlegg anlagt like ved den nye broa. Dette er det fjerde anlegget i Vest-Agder de siste årene. Her kan folk parkere bilene gratis, enten for å ta bussen eller for å kompiskjøre.

Veisjef i Vest-Agder Johan Mjaaland foran park og ride-anlegget ved den nye veibroa i Mandal. Den er med på å få flere til å pendle og få flere biler vekk fra veien. Foto: Jarle R. Martinsen

— Dette fjerner biler fra veiene og er jo veldig positivt for miljøet, sier veidirektør Johan Mjaaland i Vest-Agder. Og om du lurer på hvor det siste gangfeltet langs E 39 er, så er det like bortfor broanlegget som ble åpnet.

- Vi håper å få gjort noe med det også, sier Mjaaland.