Fire, fem hundre russ var i kjempestemning på Odderøya like etter klokka 22 lørdag. Ved midnatt var det ventet over 1000.

Flere hundre russ fester lørdag kveld på Odderøya. Foto: Jørgen Steffensen

Flere russ var da på vei utover til øya.

Bass og kos

Bassen dunker. Noen få danser. Mange prater, og noen er kommet enda ett hakk videre lørdag kveld.

Vorspiel i rundkjøring er en tradisjon. På bildet under Vestervei-broa er Kathrine Drange, Julie Rustad, Maya Saga, Espen Aukland, Rita Berstad, Adine Heland og Endre Skaara fra Kvadraturen og Tangen videregående. Foto: Jørgen Steffensen

Tidligere på kvelden, var det få russ på Odderøya. De fleste hadde vorspiel inne i byen:— Ta bilde. Vi må ha hederlig omtale i avisen. For da får vi knute, roper Kathrine Drange fra rundkjøringa under Vestervei-broa.

Der har hun og en gjeng fra Tangen og Kvadraturen tenkt å gjennomføre vorspiel. Det store russetreffet på Odderøya gidder de ikke ut på før stemningen har tatt av.

Tut og drikk

I rundkjøringen handler det om tuting. For hvert tut fra biler, skal det skåles og drikkes.

På Odderøya var få ankommet klokka 20.00. Russebilene var på plass, men få folk.

Mat må heltene ha før det tar a. fra venstre: Lea Johansen, Ole Petter Sløgedal og Ottila Bjelland, alle fra Søgne videregående. Foto: Jørgen Steffensen

— Vi griller, sier Lea Johansen, Ole Petter Sløgedal og Ottila Bjelland fra Søgne videregående. De vil ha litt mat innabords for å vare lenger., Lea vifter med vannflaske og sier det er viktig med nok vann. Det gjelder å ha det gøy, ikke over-gøy.En gjeng er kommet helt fra Haugesund. De lurer på hvor alle andre der. Vi forklarer at byen er full av russ, som ankommer etter hvert.

Gøy i telt

Syv jenter fra Møglestu videregående setter opp telt. Men hvordan var nå det igjen?

— Vi er ikke redde for å sove her inne på festplassen på Odderøya. Vi skal bare ha det knallgøy, sier Karoline Nyhus.

— Russetid er deilig moro. Vi har planen klar. Vi skal huske russetiden, sier Kathrine Bjørnholm.

— Dessuten kan jo telt være greit til så mye, sier ei venninne.

Sofie Pøchner i midten skal få kjæreste. Det var målet til Cato Robstad og Julianne Svaland, alle tre fra Møglestu videregående. Foto: Jørgen Steffensen

Klokka 2200 starter konserten og den store festen på scenen. Ved midnatt regner arrangørene med helt full idrettsplass — altså full av folk.

Cato Robstad og Julianne Svaland fra Møglestu videregående passer på hverandre. Begge har kjærester hjemme. Deres mål for kvelden er å finne kjæreste til venninna Sofie Pøchner - og ellers ha masse moro.

Fra veien over idrettsplassen følger politiet med. De har hatt lite å gjøre - foreløpig.