MANDAL: — Resultatet er en honnør til alle som jobber i kommunen, men også bystyret som har tatt nødvendige grep i en vanskelig tid, sier Knut Sæther, rådmann i Mandal kommune.

Ifølge kommunebarometeret leverer Mandal de beste og mest effektive kommunale tjenestene på Sørlandet. På landsbasis havner kommunen på 16. plass med totalt 384 poeng. Høylandet kommune i Nord-Trøndelag topper barometeret med 418 poeng.

Rask saksbehandling

Rangeringen er utarbeidet av Kommunal Rapport som har sammenliknet 127 nøkkeltall i de 428 kommunene. De har blant annet vurdert hvordan kommunene driver områder som barnehage, skole, eldreomsorg, økonomi og kultur.

— Vi ligger i toppen innenfor skole og barnehage, som teller 30 prosent på rangeringen. Alle typer saksbehandling er blant landets raskeste. Vi scorer lavt innen kultur og økonomi, men ellers scorer vi høyt på alle andre indikatorer, sier han. Kommunen får 1. plass innen området brukerperspektiv og 26. plass for saksbehandlingen.

Er du fornøyd med tjenestetilbudet i din kommune?

Stolt av byen

Kulturdriften scorer lavt, men resultatene viser at den har likevel forbedret seg over 100 plasser de fem årene kommunebarometeret har eksistert.

— Vi har blant annet effektivisert kulturskolen og redusert ventelistene ved skolen. Det er innført flere gruppetimer og færre enkelttimer for å få plass til flere elever. Biblioteket har doblet både besøk og utlån på to år, sier kommunalsjef Arne Wilhelmsen.

— Resultatene viser at innbyggerne kan være stolte av tjenestene som leveres, sier ordfører Tore Askildsen.